Suceava

articolul anterior articolul urmator

Un preot interzice divorţul unei femei cu cinci copii, abuzată de bărbatul alcoolic. „Dacă ea refuză să se culce cu el...“

83
7 Apr 2021 17:05:54
Autor: Oana Şlemco
Cristina împreună cu cei cinci copii ai săi FOTO: crainou.ro
Cristina împreună cu cei cinci copii ai săi FOTO: crainou.ro

Femeia în vârstă de 42 de ani este din localitatea Vârfu Dealului a judeţului Suceava. Are cinci copii şi susţine că în ultimii cinci ani a fost abuzată fizic şi psihic de soţul său. Mama micuţilor ar vrea să divorţeze, însă preotul din sat o ameninţă că dacă face pasul acesta va rămâne şi fără bani, şi fără copii.

Întâmplarea desprinsă parcă din scrierile medievale se petrece în localitatea suceveană Vârfu Dealului, din comuna Pârteştii de Jos a judeţului Suceava. 

Cristina şi Nicu s-au căsătorit în urmă cu 15 ani şi au împreună cinci copii. Soţia susţine că soţul ei a devenit agresiv în urmă cu cinci ani, după ce s-a născut mezinul familiei.

Bărbatul este un înrăit consumator de băuturi alcoolice şi când se îmbată nu mai poate să-şi stăpânească mânia. Îşi bate soţia de faţă cu copiii. Ultima dată s-a întâmplat anul acesta în luna martie. Atunci femeia a sunat la Poliţie şi a cerut ajutor. Agresorul s-a ales cu un dosar penal.

„De Buna Vestire am făcut peşte, că era dezlegare, şi ne-am pus să mâncăm toţi. El, care începuse să bea de cu o zi înainte, a luat sticla de votcă şi a pus-o sfidător pe masă şi bea direct din ea. Spunea: «Na, să crăpi tu de ciudă». L-am lăsat în plata lui, pentru că aveam un unchi în vizită. 

De când a venit acasă, mă tot ameninţa să-mi retrag acţiunea de divorţ, că, dacă nu, zile bune, nu voi avea. Şi chiar ameninţări mai grele. Apoi a început nebunia, aşa că am chemat poliţia, care a emis ordin şi l-a scos din casă. Am hotărât să divorţez pentru că îmi ajunge. Dacă s-ar îndrepta şi ar deveni om de casă şi tată la copii, poate m-aş mai gândi. Dar el nu a dat niciun semn de îndreptare. Am 5 copii şi cel mai mult mă gândesc la ei, pentru că, la felul cum se poartă, le dă o învăţătură foarte proastă. Sunt multe de povestit” a spus Cristina, pentru publicaţia locală Crai nou.

Femeia şi-ar fi făcut curaj să pună capăt căsniciei mai devereme, însă, susţine ea, preotul din sat, Cristian Purice, ar fi ameninţat-o că dacă divorţează rămâne şi fără bani şi fără copii.

Într-un interviu acordat presei locale, părintele a recunoscut că a sfătuit-o să nu divorţeze, „să îşi ducă crucea” pentru că soţul este cel care aduce banii în casă.

„Trebuie să fie o creştină care are bărbat şi copii. Eu m-am băgat să fac împăcare, am chemat-o la biserică de două ori, dar n-a venit. Sunt 5 copii la mijloc şi pe mine mă doare, dar dacă a ieşit aşa nu mă mai bag, o să-i las în treaba lor. (…) Să vă mai spun cum vine problema şi de unde începe totul. Ea refuză să se culce cu el. Când un bărbat vine acasă de la drum şi are nevoie de soţie, şi ea refuză, ce se întâmplă în casă?” a întrebat părintele, potrivit „Crai nou“.


Vă recomandăm şi

STUDIU. Cele mai recente cercetări arată că noul coronavirus poate duce la creşterea riscului de depresie şi demenţă

Un băieţel român de 2 ani a fost lovit mortal de o maşină lângă un loc de joacă, în Marea Britanie

 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

83 Comentarii

leuldinpanjshir99
7.04.2021, 17:22:24

Adica refuza sa mai faca al saselea copil cu un betiv violent, iar popa e intrigat din cauza asta ....

+21 (45 voturi)
Stefan din Nord
7.04.2021, 17:35:04

De metode contraceptive nu a auzit ? Si dupa parerea mea popa asta e prea bagaret in chestiuni ce nu-l privesc .

-3 (21 voturi)
ana_
7.04.2021, 17:38:28

„Trebuie să fie o creştină care are bărbat şi copii.” Preot? Omul cavernelor a chemat-o pe ea la biserică, dar el poate să bea până plesnește, nu-i o problemă. Ce văd copiii ăia în fiecare zi, ce fel de omuleți devin? Nu contează, taica primitivu' nu e deranjat. Din atâta băutură, nemernicul poate omorî copiii și mama într-o zi, dar nici asta nu e o problemă pentru încuiat. Cum a trecut popa prin școala de popi? Acolo nu se cere nicio urmă de creier, nici simpatie pentru oamenii necăjiți? El confundă „creștină” cu „animal de prăsit supuși bisericoși”.

+13 (21 voturi)
mircea miricioiu
7.04.2021, 17:45:55

hal de poa. da pe ala betivu, l-a chemat sa-l intrebe ceva ? l-a chemat pe ala "sa faca impacare " ? se vede ca pentru popi e lege : o vrea vrea barbatul betiv la pat ? apai atunci, vrei nu vrei, poti nu poti, te supui betivului ca nu ai de ales. te duci sa-i faci poftele nesatulului. asa participa popa la educarea in familie.

+5 (23 voturi)
GicaContra
7.04.2021, 18:00:11

Ea refuză să se culce cu el. Când un bărbat vine acasă de la drum şi are nevoie de soţie, şi ea refuză, ce se întâmplă în casă?” Pai pana acuma nu era vorba ca impreunare doar in vederea zamislirii? Acuma, dintr-o data, vine barbatul acasa si hopa ea trebuie sa fie zambitoare, dispusa si supusa? Sau tre sa faca si copii de ori cate ori are barbatul nevoi?

+8 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (83)

Modifică Setările