Suceava

articolul anterior articolul urmator

Valul patru al pandemiei de COVID-19 loveşte judeţul Suceava

0
17 Aug 2021 15:59:17
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Spitalul Judeţean Suceava
FOTO: Spitalul Judeţean Suceava

Valul patru al pandemiei de COVID-19 se apropie vertiginos de judeţul Suceava şi există mai multe semne în acest sens. În primul rând, a crescut numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, în judeţ înregistrându-se 156 de cazuri în evoluţie.

Totodată, a crescut numărul celor care au făcut forme medii sau chiar grave ale bolii şi au fost internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” (SJU). În consecinţă, conducerea unităţii medicale a luat decizia de a interna din nou doar pacienţi infectaţi cu noul coronavirus în Secţia de Boli Infecţioase. Asta după ce timp de şase săptămâni în secţia au fost spitalizaţi pacienţi cu alte patologii.

„Din păcate, în ultimele trei săptămâni, vedem o creştere a pacienţilor cu COVID-19. Dimineaţă aveam 27 de pacienţi, dintre care trei în Terapie Intensivă, cu forme gravă. Având în vedere această creştere, am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava ca Secţia de Boli Infecţioase să trateze doar pacienţi cu COVID-19. 

Pacienţii cu patologie infecţioasă non-COVID urmează să stea în pavilion până la externare sau să fie transferaţi în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Fălticeni, care este suportul pe această patologie infecţioasă non- COVID”, a declarat medicul Alexandru Calancea, managerul SJU. 

El crede că valul patru al pandemiei va fi valul nevaccinaţilor, arătând că niciunul dintre cei 17 pacienţi cu SARS-CoV-2 internaţi săptămâna trecută în spital nu avea schema completă de imunizare. În acest context, medicul le-a cerut din nou sucevenilor să se vaccinare împotriva virusului „cameleonic”.

Reapar restricţiile

După o pauză de câteva săptămâni, în care toate localităţile judeţului Suceava erau în scenariul verde al pandemiei, comuna Adâncata a intrat recent în scenariul galben. Localitatea avea, la sfârşitul săptămânii trecute, 14 cazuri active de COVID-19 şi din acest motiv Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat o serie de măsuri pentru a limita răspândirea bolii. Rata de infectate este 2,28 la mia de locuitori.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, de la începutul campaniei de imunizare, în total 97.641 de suceveni s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, din care 82. 686 persoane cu rapel. Din păcate, deşi a fost puternic afectat la începutul pandemiei, judeţul se află în continuare la coada clasamentului naţional în ceea ce priveşte imunizarea cetăţenilor.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Afaceri ilegale cu bilete de transport ale persoanelor cu handicap. Funcţionar prins cu mita în chiloţi
 
Braconieri prinşi într-o zonă strict protejată din Delta Dunării

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările