VIDEO Cum se bucură localnicii unui oraş din România pentru inaugurarea unei pârtii de schi. Facebook-ul s-a umplut de imagini şi mesaje entuziaste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/ Gabi Mireanu
FOTO Facebook/ Gabi Mireanu

Este mult entuziasm la Câmpulung Moldovenesc, în judeţul Suceava. Oamenii sunt bucuroşi că, după 10 ani, se inaugurează pârtia de schi proiectată la poalele masivului Rarău. Localnicii speră ca investiţia de 15 milioane de euro, finalizată cu o întârziere de şase ani, să aducă bani la bugetul local.

Pârtia de schi de pe masivul Rarău va fi inaugurată sâmbătă, 5 decembrie, în prezenţa ministrului Turismului, Bogdan Trif. Evenimentul este aşteptat cu nerăbdare de localnici. Oamenii se duc rând pe rând să vadă cum zăpada acoperă pârtia şi fotografiază tunurile care au fost puse în funcţiune pe în urmă cu câteva zile.

De bucurie, câmpulungenii au făcut mici jurnale de călătorie, prezentare sau promovare pe care le-au publicat pe Facebook. „Şi abia aşteptăm pe 5 ianuarie să dăm drumul la pârtia de schi şi să schiem”, a spus Gheorghe Sologiuc, consilier local independent în Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc. Tânărul s-a filmat în timp ce se prăbuşeşte în stratul de zăpadă de pe pârtie.

 
Alţi localnici au scris pe Facebook că pârtia va scoate Câmpulungul Bucovinei din anonimat. Unii au ţinut să anticipeze reacţiile haterilor, ba chiar le-au transmis şi mesaje. „Tunurile bagă non-stop ca să fie pârtia perfectă, ca să nu aibă haterii ce să spună”, a transmis Sologiuc.

Câmpulungenii au aşteptat zece ani ca să poată schia la ei acasă. Ionuţ Zbranca avea 12 ani în 2009, când au fost demarată contrucţia. Ştia că investiţia este necesară şi că va dezvolta zona. Aflase de la părinţii lui care aveau o mică unitate de cazare. „Am aşteptat zece ani pentru ca visul nostru să devină realitate. În tot acest timp nu am stat cu mâinile încrucişate. În 2016 am participat la cel mai mare protest organizat în zonă pentru ca Ministerul Turismului să continue lucrările executate atunci în proporţie de 80%”, ne-a spus tânărul.

Administratorii pârtiei au făcut publice şi tarifele. O urcare cu telegondola costă 15 lei pentru adulţi şi 9 lei pentru copii. Cinci urcări costă 55 de lei pentru adulţi şi 35 de lei pentru copii. Un tichet valabil pentru o zi costă 100 de lei pentru adulţi şi 60 de lei pentru copii. Tichetul pentru trei zile costă 260 de lei pentru adulţi şi 160 de lei pentru copii. Costul unui tichet valabil pentru tot sezonul de schi este de 2500 de lei. Copiii cu vârsta sub şapte ani, însoţiţi de adulţi beneficiază de gratuitate.

Pârtia de schi de pe Rarău a fost amenajată cu bani de la Ministerul Turismului şi de la bugetul local. Investiţia a costat 15 milioane de euro. Primul tronson al pârtiei de pe Rarău are o lungime de 2.850 de metri şi un grad de dificultate mediu.

Pârtia dispune de instalaţie de telegondolă cu 33 de cabine, nouă tunuri de zăpadă, maşină de bătut zăpada, 176 de stâlpi de iluminat şi lac de acumulare cu o capacitate de 10.000 de metri cubi. De asemenea, există o clădire administrativă, parcare şi casă de bilete.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite