Suceava

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Efectele miraculoase ale Salinei Cacica: „Inhalarea aerosolilor tratează o serie largă de afecţiuni respiratorii, dar şi probleme produse de stres“

1
19 Aug 2019 04:07:16
Autor: Oana Şlemco
Salina Cacica, scările de acces în mină. FOTO: proalimente.com
Salina Cacica, scările de acces în mină. FOTO: proalimente.com

Curele în salină au un efect benefic asupra celor care suferă de afecţiuni respiratorii. Sunt benefice şi pentru cei care au anxietate şi tulburări de somn. Terapia în salină are şi contraindicaţii: nu se recomandă în cazuri de tuberculoză pulmonară, boli infecto-contagioase sau hipertensiune arteriala.

Salina Cacica este una dintre cele mai frumoase din ţară. Prin galeriile săpate manual în masivul de sare, se ajunge la adâncimea de 44 metri, în Grota Piticilor şi în Sala ing. Agripa Popescu. Salina are o sală de sport (teren de fotbal), o sală cu ecou (opt reveniri ale ecoului) şi un muzeu. 

Potrivit specialiştilor, expunerea la aerosoli este vindecătoare. Ameliorează sau tratează diferite afecţiuni respiratorii sau legate de stres cum ar fi anxietatea sau tulburările se stres.

„Curele în salină au rezultate foarte bune pentru pacienţii care suferă de astm. Crizele de astm vin pe fondul inflamaţiilor de la nivelul căilor respiratorii (acestea se îngustează şi produc acea senzaţie de lipsă de aer, de sufocare) iar aerosolii din saline tocmai asta fac: calmează inflamaţiile şi contribuie la refacerea mucoaselor respiratorii. Este recomandat tratamentul în salină cât mai devreme în astmul bronşic, pentru că sarea stimulează secreţia bronşică şi ajută la eliminarea acesteia iar reducerea inflamaţiilor are un efect benefic şi asupra tusei”, se arată pe saltmed.com.

Alte afecţiuni care se pot trata în salină sunt: bronşita asmatiformă, bronsiectazie pneumoconioza, traheobronşita cronică, rinita cronică, sinuzita maxilară/cronică, bisinoza, silicoza gr. 1 sau 2, polipoza faringiană, amigdalita cronică, insuficienţa respiratorie restrictivă, emfizemul pulmonar, nevroza, starea de oboseală cronică şi diverse tipuri de alergii.

”Este bine de ştiut că terapia în salină are şi contraindicaţii: ea nu se recomandă în cazuri de tuberculoză pulmonară, boli infecto-contagioase, hipertensiune arteriala, boala Basedow, cartiopatie cornica ischemica decompensata, infarct miocardic recent, angina pectorală, epilepsie, claustrofobie, status asmaticus sau sarcină avansată”, mai menţionează sursa citată.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Constantin Caratase
19.08.2019, 09:25:26

Iar exagerari! Efectele nu sunt miraculoase, ca asa ar fi venit lumea ca la urs. Sunt benefice si atat. Daca sunt miraculoase, dati 3 exemple de miracole si beatificam pestera cum face Papa.

Modifică Setările