Suceava

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Pompierii din Suceava s-au luptat şase ore ca să salveze un bărbat blocat într-o fântână. Cum s-a încheiat misiunea

0
23 Sep 2019 19:04:50
Autor: Oana Şlemco
FOTO: ISU Suceava
FOTO: ISU Suceava

Un bărbat de 35 de ani a coborât într-o fântână din comuna Frătăuţii Noi, judeţul Suceava, ca să o cureţe. La un moment dat, un mal de pământ, amestecat cu piatră şi nisip, s-a prăbuşit peste el. Tânărul a rămas blocat în fântână peste şase ore.

Tânărul de 35 de ani voia să cureţe o fântână veche. Nu era la prima intervenţie de genul acesta, însă, la sfârşitul săptămânii trecute, parcă a avut ghinion. Un mal de pământ amestecat cu nisip şi piatră s-a prăbuşit peste el. Sătenii l-au auzit ţipând după ajutor şi au sunat imediat la 112. La faţa locului au ajuns mai multe echipe de pompieri, care au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-l salva. Şi, din fericire, în ciuda misiunii dificile, a terenului fragil, au reuşit să-l scoată pe tânăr la supărafaţă.

„Vorbim despre o intervenţie care s-a întins pe parcursul a mai bine de şase ore, o misiune care, dacă e să privim deznodământul fericit, pare una simplă, însă lucrurile nu au stat deloc aşa. Era o fântână veche, construită din piatră, aşa cum se făceau odinioară, care trebuia curăţată şi adâncită. Tânărul a coborât fără să bănuiască ce pericol în aşteaptă. Câteva momente mai târziu, un mal de piatră, nisip şi pământ aproape l-au îngropat de viu”, a declarat sublocotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava (ISU).

El a mai spus că tânărul a fost îngropat până la gât.

„Ne-am deplasat la faţa locului cu toată cavaleria necesară în astfel de situaţii şi am făcut tot ce a stat în putinţă să-l extragem în viaţă de acolo. Aşa cum spuneam, nu a fost deloc uşor, deoarece malurile erau instabile şi se surpau foarte des. Reuşeam să-l dezgolim până la mijloc, după care era îngropat iar până la gât şi tot aşa. Dar, până la urmă, totul e bine când se termină cu bine şi ne bucurăm ca de fiecare dată pentru orice viaţă salvată”, a mai spus Alin Găleată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii