Suceava

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Zeci de oameni fără măşti de protecţie s-au înghesuit ca să primească binecuvântarea de la noul arhiepiscop al Sucevei. Ce a făcut Jandarmeria

37
25 Jul 2020 21:33:06
Autor: Oana Şlemco
FOTO: captură video/Facebook Dinu Zară
FOTO: captură video/Facebook Dinu Zară

ÎPS Calinic Botoşăneanul, noul arhiepiscop al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a ajuns la Mănăstirea „Sf. Ioan” din Suceava, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 iulie,  cu o zi înainte de ceremonia de întronizare. Ierarhul a fost întâmpinat de zeci de credincioşi, majoritatea fără măşti de protecţie. Printre cei prezenţi a fost şi prefectul Alexandru Moldovan.

Amintim că la mijlocul acestei săptămâni, Sfântul Sinod l-a ales pe ÎPS Calinic Botoşăneanul în funcţia de arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Postul a rămas liber după decesul lui ÎPS Pimen, răpus de COVID-19.

Noul arhiepiscop a venit la Mănăstirea „Sf. Ioan” din Suceava cu o zi înainte de întronizarea sa, însoţit şi de ÎPS Teofan, mitropolit al Moldovei. Momentul sosirii ierarhilor a fost transmis pe Facebook de un sucevean. 

În imaginile video se observă că ierarhii au fost întâmpinaţi de zeci de preoţi, monahi, stareţi, credincioşi. Unii mireni erau îmbrăcaţi în costume tradiţionale. De partea gazdelor se afla PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar ar Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Musafirii au fost primiţi cu pâine, sare şi uriaşe buchete de flori.

În ciuda creşterii alarmante a numărului de infectări cu SARS COV-2 la nivel naţional, majoritatea celor prezenţi la evenimentul de la mănăstire n-au purtat nici măşti de protecţie şi nici n-au respectat distanţa fizică de 1,5 metri, nici în curtea lăcaşului de cult şi nici în afara zidurilor. Dimpotrivă,  mirenii s-au înghesuit ca să obţină binecuvântarea ierarhilor. Scena s-a desfăşurat chiar sub ochii autorităţilor locale, care n-au reacţionat.

Este vorba despre preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei Ion Lungu şi prefectul Alexandru Moldovan, garantul respectării legii în judeţul Suceava.

Prefectul Sucevei a fost unul dintre cei care l-au întâmpinat pe ÎPS Calinic, noul arhiepiscop al Sucevei. FOTO: Oana Şlemco

Contactat telefonic, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, Marian Lungu, a declarat că jandarmii n-au dat nicio amendă la mănăstire pentru că n-au avut efective la faţa locului. „N-am ştiut eveniment şi n-am avut efective la faţa locului”, a declarat sursa citată. Jandarmeria este una dintre instituţiile aflate în coordonarea Prefecturii Suceava şi din acest motiv este greu de înţeles de ce n-a fost informată cu privire la această adunare publică.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că Jandarmeria trebuie să asigure buna desfăşurare a acţiunii.

FOTO: captură video/Facebook Dinu Zară

Sâmbătă, 25 iulie, în România s-au înregistrat 1.284 de noi cazuri de COVID-19, un nou record.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

37 Comentarii

bubulak
25.07.2020, 21:38:33

Comentariu considerat abuziv.

Till Eulenspiegel
25.07.2020, 21:41:50

Are locul lui pimen la Matei Bals, elicopterul e in stand-by.

+10 (14 voturi)
defu gabi
25.07.2020, 21:59:17

Distractiv... Imaginile cu tineretul penelist, inghesuit la partid, bot in bot, fara masti cand apar?! Sau au fost secretizate? Si-au pus mastile abia cand a inceput filmarea... Pesedeii macar nu s-au mai sinchisit. O clasa politica ridicola si ipocrita, o presa mituita la fel de ridicola si ipocrita... Vorba lui C. Tanase: "Pana cand?!..."

-2 (12 voturi)
Ganganstyle
25.07.2020, 22:23:26

Oameni inapoiati tinuti in evul mediu de baroni psd-isti,nu sunt lâsati sâ aibâ o opinie proprie,am impresia câ biserica face jocul psd-ului,câ altfel nu inteleg

+4 (14 voturi)
Klaus Ciochannis
25.07.2020, 23:02:35

La guvern e voie paranghelie cu coniac și fără măști, dar la biserică e rău că ai doar masca!

-8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (37)

Modifică Setările