Suceava

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Viorica Dăncilă, aflată în Suceava, gafează din nou: „Suntem într-o vizită la Hunedoara”

4
21 May 2019 12:35:41
Autor: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Sorina Pintea şi Orlando Teodorovici au susţinut o conferinţă de presă, marţi, 21 mai, la Primăria Frasin, din judeţul Suceava. Cu o zi înainte, cei trei s-au întâlnit pe ascuns cu primarii PSD, la o pensiune din apropierea oraşului Gura Humorului.

Viorica Dăncilă şi-a început discursul cu o nouă gafă. “Suntem într-o vizită în judeţul Hunedoara”, a spus Dăncilă.

Preşedintele PSD Suceava, Ioan Stan, care stătea lângă premier la conferinţa de presă, i-a şoptit că se află la Suceava şi astfel premierul s-a corectat.

Dăncilă a completat că a vizitat mai multe judeţe din ţară, pentru a sta de vorbă cu primarii pe teme economice. Premierul susţine că a vrut să afle cum sunt utilizate fondurile guvernamentale.

„Am fost în mai multe judeţe, Hunedoara, am fost în Sălaj, Maramureş, voi pleca în judeţul Vaslui. Sunt mai multe judeţe pe care vrem să le vizităm pentru a vedea modul în care sunt utilizate fondurile guvernamentale, sunt utilizate fondurile europene, problemele pe care le au autorităţile locale, dar şi modul în care putem să ne implicăm în dotarea spitalelor, în alte probleme care ţin de fiecare judeţ în parte şi de fiecare comunitate”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a explicat că a venit la Suceava la invitaţia senatorului PSD Ioan Stan, pentru a discuta cu primarii despre proiectul „Suceava Utilităţi şi Mediu la Standarde Europene”. Este vorba despre un proiect care a început în 2002-2003, prin care s-a încercat aducerea gazului în mai multe localităţi. Problema este că gazul nu a mai ajuns în cele mai multe comunele incluse în proiect şi cu toate acestea localităţile respective sunt obligate să plătească în fiecare an rate la creditul pentru derularea programului. Din cauza acestor obligaţii financiare, primarii se plâng că nu le mai rămân fonduri pentru dezvoltare.

„Am discutat aseară (N.R. - luni, 20 mai) cu mai mulţi primari, ne-au explicat problema cu care se confruntă şi faptul că au nevoie de sprijin guvernamental. Am văzut că sunt anumite persoane, chiar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, care scrie scrisori foarte frumoase, probabil şi-a greşit vocaţia, dar care dă dovadă de foarte multă ipocrizie. Această problemă este de prin 2002-2003, au fost mai multe Guverne, a fost Guvernul dumnealui mai mulţi ani, dar nu au soluţionat această problemă, dar solicită la alţii ca să găsească soluţie. Noi vom găsi soluţie, astfel încât comunităţile respective să-şi desfăşoare acticitatea în condiţii noarmale”, a declarat Dăncilă.

De altfel, Viorica Dăncilă este campioană absolută la gafe. Recent, în cadrul conferinţei de presă pe care prim-ministrul Viorica Dăncilă a susţinut-o la Zalău vineri, 17 mai, la finalul vizitei făcute în reşedinţa de judeţ, a precizat că a discutat cu "preşedintele municipiului Zalău", referindu-se, de fapt, la primarul oraşului, Ionel Ciunt. De asemenea, la mitingul PSD din 1 mai, de la Galaţi, a precizat în discurs că se bucură să fie la Iaşi.

Şi la şedinţa de Guvern din 18 aprilie premierului i-a zburat porumbelul din gură. „Toate acestea sunt date care confirmă măsurile bune pe care guvernul PSD-ALDE le-a luat şi în acelaşi timp arată că România românească ... economia românească se dezvoltă pe o bază sănătoasă”, a declarat Viorica Dăncilă.

Nici discururile de la Bruxelles ale acesteia nu au fost scutite de gafe şi de cuvinte care nu există. „În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-şi propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaţionalismului şi a Holocaustului, prin reuniunea la Bucureşti a reprezentanţilor celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa şi nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului“,  a spus  Viorica Dăncilă.

Nici premierul Bulgariei nu a scăpat de gafele premierului României, fiind „botezat” cu ocazia unei reuniuni din decembrie. „Am discutat cu domnul prim-ministru Boris Boisov (n.r. - Boiko Borisov) despre o reuniune a celor două guverne, între România şi Bulgaria, pentru a pune în aplicare multe dintre proiectele  pe care azi le-am discutat. Ne-am referit la poduri peste Dunăre, ne-am referit la Dunăre ca un fluviu navigabil“, a declarat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă comună cu omologii din Bulgaria, Grecia şi Serbia.  

Tot în decembrie, Viroca Dăncilă a demonstrat că nu cunoaşte sensul cuvintelor folosite într-o discuţie legată de o întâlnire cu Klaus Iohannis. „De asemenea, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a pregătit încă nouă proiecte în parteneriat public-privat. Sunt finalizate studiile de fundamentare pentru Autostrada Târgu Neamţ - Iaşi şi pentru amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, proiecte puse deja în consultare şi pe care urmează să le discutăm într-o şedinţă anterioară”, a declarat Viorica Dăncilă. 

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

un cetatean european
21.05.2019, 13:14:45

tovarasii din partid fac mereu misto de Veorica si seteaza gresit gps. Mai ales in viste oficiale.

Toni de la balastiera
21.05.2019, 15:55:04

Macar a nimerit tara!!!

+2 (2 voturi)
mindrescu costel
21.05.2019, 13:17:09

tuta e o gafa a naturii si unde putea sa apara o astfel de raritate daca in spatiul mioritic asa mai scoatem si noi capul in lume suntem plini de raritati

+1 (1 vot)
Ciprian Ch
21.05.2019, 13:35:42

Saraca de ea...sa faci atatia km in Romania, fara autostrazi, sa te fugareasca lumea pe unde apari, sa incerci sa ai si un discurs coerent, schimbi hoteluri... e grele pentru ea. Tanti Veo, nu era mai bine la Bruxelles: yes-yes, no-no, he-he he-he?

+1 (1 vot)