Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

140 de ani de Wimbledon. Google sărbătoreşte momentul printr-un Logo special

0
3 Jul 2017 07:21:08
Autor: Corina Slămnoiu
Google sărbătoreşte momentul printr-un Logo special
Google sărbătoreşte momentul printr-un Logo special

Turneul de tenis de la Wimbledon (The Championships, Wimbledon) este cel mai vechi şi mai prestigios dintre cele 4 turnee de Mare Şlem (turneele de prim rang din circuitele de tenis masculin, ATP şi feminin, WTA), fiind singurul dintre cele patru care se desfăşoară pe aceeaşi suprafaţă ca la început, iarba.

 
Este găzduit de All England Lawn Tennis and Croquet Club din Londra, în Marea Britanie. Este al treilea ca ordine pe parcursul anului, dupa Australian Open şi Roland Garros. Prima ediţie a avut loc în 1877.
 

Istorie
 

Clubul All England Lawn Tennis and Croquet a fost fondat în 1868 sub numele All England Croquet Club. În anul 1875 a fost adăugat un teren de tenis pe iarbă, iar numele clubului a fost schimbat, adăugându-se sintagma And Lawn Tennis. În primăvara anului 1877 a avut loc primul campionat de tenis, singura categorie la care s-a disputat concursul fiind cea masculină. 22 de jucători s-au înscris, fiecare plătind o guinee pentru a participa. Victoria i-a revenit lui Spencer Gore, un jucător de cricket din Surrey în vârstă de 27 de ani.
 
În finală, el l-a învins pe William Marshall în trei seturi, scor 6-1, 6-2, 6-4, în doar 48 de minute. Gore a primit astfel premiul de 12 guinee şi o cupă din argint oferită de revista sportivă The Field. În jur de 200 de persoane au plătit câte un şiling pentru a urmări finala. Partida a avut loc într-o joi, deoarece de vineri începea un joc de cricket. În anul următor, Gore avea să fie învins în ultimul act de Frank Hadow.
 
În anul 1882, numele Croquet a fost exclus din titlul clubului, deoarece acest sport nu se mai practica aici, complexul devenind un destinat doar tenisului. În 1889, numele bazei sportive a devenit All England Lawn Tennis and Croquet Club, doar din motive sentimentale.
 
Din 1884 au fost adăugate turneele de tenis pentru fete şi pentru dublu masculin. În 1913 au avut loc primele competiţii la dublu feminin şi dublu mixt. Până în 1922, câştigătorul turneului era calificat automat în finala ediţiei următoare. În 1937 a avut loc prima ediţie televizată a Campionatelor. Ca şi celelalte turnee de Mare Şlem, şi turneul de la Wimbledon era destinat doar amatorilor, până în 1968 odată cu apariţia Erei Open în tenis.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii