3.199  absolvenţi ai clasei a VIII-a vor susţine Evaluarea Naţională în Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Educatiei elev evaluare nationala

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a (EN VIII 2021) se va desfăşura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021. În Dâmboviţa 3.199 absolvenţi ai clasei a VIII-a sunt înscrişi pentru susţinerea examenului, conform situaţiei centralizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (131.177 la nivel naţional).

Examenul începe marţi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Joi, 24 iunie, se va desfăşura proba la Matematică. 

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină  sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie, precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie). Dacă aceştia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfăşurate în perioada 22-25 iunie 2021.

Accesul candidaţilor, cu respectarea măsurilor de siguranţă epidemiologică în vigoare, este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Detalii suplimentare în acest sens sunt disponibile mai jos.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite