Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

37 de dâmboviţeni, izolaţi la domiciliu. Primele măsuri luate de autorităţi pentru combaterea coronavirusului

0
27 Feb 2020 18:56:28
Autor: Corina Slămnoiu

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul coronavirus, prefectul judeţului Dâmboviţa a convocat, joi, în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Potrivit Prefecturii Dâmboviţa, au fost aprobate două hotărâri ce vizează 
 
-Aprobarea locaţiilor ce corespund condiţiilor de carantinare, identificate în Municipiul Târgovişte, Oraşul Pucioasa, Oraşul Titu şi comuna Voineşti, cu o capacitate totală de aproximativ 100 de locuri.
 
-Stabilirea şi verificarea de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a măsurilor ce trebuie respectate de către persoanele izolate la domiciliu sau aflate în carantină, după caz, precum şi monitorizarea zilnică a stării de  sănătate a acestor persoane prin verificarea semnelor şi simptomelor de boală conform definiţiei de caz.
 
-Recoltarea de către DSP Dâmboviţa, prin personal propriu, a probelor biologice de la persoanele aflate în carantină (dacă este cazul) şi transportarea acestora la cel mai apropiat centru de testare.
 
„Facem precizarea că până la acest moment, în judeţul Dâmboviţa, nu au fost înregistrate cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire cu COVID-19. De asemenea, până la acest moment se află în izolare la domiciliu 37 de persoane asimptomatice. Vă informăm că la nivel naţional, a fost înfiinţată linia TELVERDE cu apelare gratuită la numărul 0800800358 pentru cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19 şi despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii