Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Încep înscrierile pentru ediţia a VIII-a a bienalei naţionale de gravură „Gabriel Popescu”

0
5 Aug 2021 10:26:30
Autor: Corina Slămnoiu

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte organizează anul acesta, cea de-a VIII-a ediţie a Bienalei Naţionale de Gravură „Gabriel Popescu”, ce poartă numele primului mare gravor.

 
Gabriel Popescu s-a născut pe meleaguri dâmboviţene. A locuit şi a creat în casa cu atelier de la Vulcana Pandele, unde se află unica presă din lemn, cu valţuri, pentru imprimat gravuri în metal, din România.
 
La această ediţie a bienalei vor fi două secţiuni: Gravură tradiţională şi Gravură experimentală (afiş). Tema concursului este liberă, la alegerea participanţilor pentru prima secţiune, cea de gravură tradiţională. În ceea ce priveşte cea de-a doua secţiune, tema de concurs este cea de promovare – prin intermediul unui afiş – a ediţiei următoare (a IX-a) a Bienalei Naţionale de Gravură „Gabriel Popescu” 2023 – 2024.
 
„Artiştii care doresc să participe pot trimite lucrările până la data de 31.10.2021 (data poştei/curierului). Detaliile şi regulile de înscriere, adresele de expediere, precum şi formularul de participare se regăsesc în regulamentul bienalei ce poate fi descărcărcat de pe site-ul instituţiei. Vernisajul şi festivitatea de înmânare a premiilor vor avea loc în data de 6 decembrie 2021, ora 13:00, la Muzeul de Artă din Târgovişte, Calea Domnească, nr. 185”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.
 
Premiile vor fi acordate de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte şi se constituie în preţ de achiziţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările