Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

ÎNTÂMPLARE SAU COMANDĂ? "Adevărul de Seară" a fost ridicat din standuri de taximetrişti

0
13 Feb 2011 10:00:24
Autor: adevarul
Ziarele au dispărut în câteva secunde
Ziarele au dispărut în câteva secunde

Am fost contactaţi telefonic de mai mulţi cititori care ne-au informat că ediţia de vineri, 11 februarie, a Adevărului de Seară Târgovişte a fost ridicată de la standuri, ca la o comandă, de taximetrişti.

Fenomenul s-a întâlnit în mai multe zone ale oraşului şi a fost confirmat chiar şi de curierul care aduce ziarele din tipografie, astfel că nu pare a fi o simplă întâmplare.

De altfel, este o metodă care se practică de mulţi ani la Târgovişte. Cei interesaţi ca un anume subiect să nu ajungă la public adună din chioşcuri toate ziarele.

De data aceasta, cel mai probabil, autorităţile au dorit să ţină la secret faptul că taxa de habitat de 16 lei lunar pentru fiecare gospodărie a fost anulată de instanţa de judecată.

Chiar şi cu această acţiune în forţă, orchestrată cu ajutorul taximetriştilor, târgoviştenii au primit informaţiile corecte cu privire la noutăţile survenite în cazul taxei percepute pentru ridicarea şi transportul gunoiului menajer doar în Dâmboviţa, judeţ-pilot la nivel de România.

În cazul în care decizia judecătorilor de la Tribunalul Dâmboviţa rămâne definitivă după exercitarea recursului, cele 89 de administraţii din judeţ vor fi nevoite să înapoieze oamenilor banii pe care i-au plătit începând cu luna iulie 2010 pentru a acoperi taxa de habitat.

Primarul Gabriel Boriga ne-a declarat că va ataca cu recurs hotărârea instanţei.

Există însă şi edili care nu au fost de acord de la început cu această taxă şi care se judecă la rândul lor, încercând să obţină anularea. Pentru cei din urmă, hotărârea dată de Tribunalul Dâmboviţa constituie un precedent care îi poate ajuta pe viitor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările