Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Învăţătoare din Găeşti, găsită de mamă cu venele tăiate. „Numai ea ştie ce a avut în sufletul ei“

2
4 Oct 2015 08:28:04
Autor: Corina Slămnoiu
Lidia Stoica avea un iubit cu care urmă să se căsătorească anul viitor
Lidia Stoica avea un iubit cu care urmă să se căsătorească anul viitor

O învăţătoare în vârstă de 33 de ani, din Găeşti, a fost găsită moartă, sâmbătă, de către mama ei. Cadrul didactic a fost găsit cu venele cu tăiate şi nimeni nu îşi explică de ce a recurs la acest gest şocant, mai ales că urma să se mărite.


Trupul neînsufleţit al Lidiei Stoica a fost găsit chiar de mama ei, cu care locuia. Tânăra preda în localitatea Pătroaia, acolo unde era foarte apreciată atât de colegi, cât şi de părinţi şi copii. Motivele care au făcut-o să recurgă la acest gest sunt necunoscute. 
 
Mama învăţătoarei spune că fata sa a fost abătută şi stresată în ultimele zile din cauza unei inspecţii pe care urma să o aibă luni. Colegii care o cunoşteau spun, însă, că inspecţia nu ar fi trebuit să o sperie, întrucât nu este primul control la care este spusă. 
 
"Vestea aceasta a picat ca un trăsnet asupra noastră. Era plină de volubilitate, gata să ajute pe oricine. Este inexplicabil. A avut, probabil, vreo cădere de moment. Era îngrijorată. Era responsabilă cu activitatea comisiei învăţătorilor.  Avea foarte multe lucruri de făcut şi mai ales de scris. Avea o inspecţie, dar nu avea motive să se teamă, pentru că era pregătită", a spus Andrei Gheorghe, profesor.
 
Tânăra învăţătoare era de obicei o persoană foarte veselă şi volubilă, însă grijile cauzate de inspecţia pe care urmă să o aibe săptămâna viitoare au făcut-o probabil să îşi schimbe complet atitudinea. Colegii tinerei nu pot să înţeleagă de ce a recurs la un asemenea gest. 
 

 
"Avea o viaţă liniştită. Ştiu că se înţelegea foarte bine cu mama ei. Ieşeam cu ea afară, nu m-am gândit niciodată la aşa ceva. E foarte dureros pentru toată lumea, pentru toţi colegii. Numai ea ştie ce a avut în sufletul ei. Nu îmi închipui ce durere mare a avut în sufletul ei de a recurs la acest gest. Era o persoană veselă. Toată vara s-a plimbat, s-a simţit bine. Era îngrijorată, ca orice oricare cadru didactic, atunci când ştie că cineva vine să o inspecteze. Nu trebuia să recurgă la acest gest. Era un om deosebit.", a declarat Aurelia Petre, o altă colegă de-a învăţătoarei.
 

Lidia Stoica avea un iubit cu care urmă să se căsătorească anul viitor. Din primele cercetări, se pare că tânăra nu a lăsat niciun bilet de adio în care să explice care au fost motivele ce au făcut-o să îşi pună capăt zilelor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

m modista
4.10.2015, 09:56:42

Prostii. Nu se sinucide nimeni pentru o inspectie. Mama ar trebui sa stie adevarul ca doar a trait cu fiica ei in casa.

Ion
4.10.2015, 10:24:56

Nu a putut suporta creșterea salarială promisă de guvern . Dumnezeu să aibă grijă de sufletul ei .Dacă n-o fi ocupat cu ”refugiații”musulmani !

Modifică Setările