Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Adolescenţii care beau cele mai mari cantităţi de alcool din Europa - studiu

3
31 May 2020 04:28:37
Autor: Corina Slămnoiu

Tinerii danezi de 15 ani beau mai des şi au cele mai mari probabilităţi de a se îmbăta faţă de tinerii din orice altă ţară din Europa, potrivit unui nou studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit raportului, 82% dintre tinerii danezi cu vârsta de 15 ani au consumat alcool, comparativ cu 59% în medie în Europa. 
 
În acelaşi timp, 65% dintre tinerii danezi de 15 ani au declarat că au băut alcool în luna precedentă, iar 42 la sută au spus că au fost beţi cel puţin o dată, potrivit thelocal.dk.
 
Rezultatele sunt de două ori mai mari decât media din Europa.
 
"Vestea îngrijorătoare este că am avut o îmbunătăţire a datelor privind consumul de alcool, iar în ultimii patru ani, am văzut unele tendinţe într-o direcţie greşită şi tocmai de aceea rămânem într-o dircţie foarte greşită", a spus Mette Rasmussen, coordonatorul proiectului de la Institutul Naţional de Sănătate Publică din Danemarca. 
 
În Danemarca există o cultură a consumului de alcool. Alcoolul este un lucru cheie în a fi împreună, când danezii se întâlnesc cu prietenii şi merg la petreceri, iar acest lucru este valabil atât pentru adulţi, cât şi pentru adolescenţi. 
 
Institutul danez de sănătate publică a atras atenţia asupra rezultatelor acestui studiu, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său web.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Adrian Foangǎ
31.05.2020, 09:12:26

De fapt, nordicii au ca singura distractie bautura. Insa nu beau cu prietenii, cum incearca astia s-o scalde, ci beau singuri de obicei (pe sistemul "fiecare isi bea bautura lui"). Este una din putinele modalitati de a evada din societatile foarte stricte pe care si le-au creat nordicii.

+1 (1 vot)
kitty kat
31.05.2020, 13:14:02

Mda, dar nu am våzut un danez ce bea in garå/parc si så fie agresiv fizic sau verbal cu trecåtorii asa cum fac boschetarii din RO. Deci educatia isi spune cuvantul chiar si cand omul e beat. Sunt f. multi tineri ce comandå o pizza la restaurant sau un sandvis traditional si drept båuturå comandå: lapte cu cacao "Cocio sau Matilde". E ceva normal in DK.

defu gabi
31.05.2020, 15:21:19

De fapt bautura feroce la tineret se practica in Cehia/Polonia si cu tarii extreme... Nu stiu din ce "burta" scot astia cifrele din sondaje cu Danemarca... Am vazut la polonezi copile de scoala tragand la masea vodka de 40% mai ceva decat un colhoznic rusnac... La cehi, berea e bauta, fara gluma, in loc de apa si de obicei bere puternic alcoolizata... Tot la ei, studenti, maturi, pensionari care beau aproape in fiecare seara in oras o sticla de 3/4 de tarie traditionala care ar trimite in coma un neinitiat intr-ale alcoolului... La danezi n-am vazut atat de mult consum de tarie... Poate ceva bere in cantitati mai semnificative dar, oricum, nu se compara cu cehii...

Modifică Setările