Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Aglomeraţie, nervi şi două anotimpuri pe Transbucegi. Cum au petrecut turiştii în zona Padina-Peştera FOTO

2
4 May 2021 17:42:48
Autor: Corina Slămnoiu
Aglomeratie Padina - Peştera. FOTO: Ionuţ Parghel
Aglomeratie Padina - Peştera. FOTO: Ionuţ Parghel

A fost haos pe Transbucegi, în a doua zi de Paşte. Unii dintre turişti au urcat pe munte doar să respire aer tare şi curat, în timp ce alţii, care au petrecut Paştele la pensiunile din zonă, au plecat către case.

Mai mult, toţi cei care se îndreptau spre zona Padina-Peştera au aflat abia atunci că drumul de acces existent pe partea dreaptă a Lacului Bolboci este închis din cauza zăpezii şi a gheţii, iar cel de pe malul stâng, neasfaltat, era singura cale de acces.
 
Ca la orice mare sărbătoare, drumul se blochează de sutele de şoferi din judeţele Prahova, Argeş sau Braşov care vizitează Staţiunea Padina - Peştera.  
 
Turiştii au avut parte de vreme rece şi de zăpadă, în condiţiile în care, la câmpie, termometrele au arătat şi 30 de grade în unele zone.
 
DJ 713, cunoscut şi sub numele de Transbucegi, a fost închis de mai multe ori iarna trecută. Turiştii trebuie să ştie că atunci când accesul rutier către zona Piatra Arsă este indisponibil, există o varianta alternativă, respectiv DJ 714 Glod - Sanatoriul Moroeni - Peştera. 
 

 
Aglomeratie Padina - Peştera. FOTO: Ionuţ Parghel
 
Transbucegi, cunoscut turiştilor şi sub denumirea de „Drumul Babelor”; face legătura între staţiunea Sinaia din judeţul Prahova şi străbate platoul Bucegi, până la cabana Piatra Arsă, din judeţul Dâmboviţa.
 
Alături de Transfăgărăşan şi Transalpina, acest drum este considerat unul dintre cele mai spectaculoase din România.
 
Transbucegi are o lungime de 17 kilometri şi începe din Drumul Judeţean DN71, care face legătura între Sinaia şi Târgovişte, cu puţin înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000.
 
 
Drumul ajunge la o altitudine de 1.925 m şi trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, urcă Şaua Dichiu, unde în dreptul Cabanei Dichiu coteşte brusc la dreapta şi străbate Platoul Bucegi până în apropierea Cabanei Piatra Arsă.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Constantine Constantine
4.05.2021, 18:33:36

Uite ca 'nvatat taranul, care-i treaba cu sofranu. Se urca in masina , merge in virful muntelui unde coboara , fumeaza 2-3 tigari dupa care se urca iar in masina si cind ajunge la destinatie se lauda ca a fost la munte.

-3 (11 voturi)
A.S.
4.05.2021, 20:12:52

Zona Padina-Pestera este deja compromisa din punctul de vedere al turismului. Doar ghiolbani pe-acolo. Mai mare pacatul!

-8 (14 voturi)
Modifică Setările