Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Alegeri parlamentare 2016 Dâmboviţa. Cezar Preda: " Îi felicit pe cei din PSD Dâmboviţa pentru rezultatul bun pe care l-au avut"

0
12 Dec 2016 11:53:15
Autor: Corina Slămnoiu
Proaspăt deputat de Dâmboviţa, Cezar Preda a mulţumit membrilor de partid şi primarilor PNL care s-au implicat în campanie şi a spus că 2020 ar trebui să găsească PNL într-o formulă schimbată, cu generaţii noi
Proaspăt deputat de Dâmboviţa, Cezar Preda a mulţumit membrilor de partid şi primarilor PNL care s-au implicat în campanie şi a spus că 2020 ar trebui să găsească PNL într-o formulă schimbată, cu generaţii noi

Alegeri parlamentare 2016 Dâmboviţa. Preşedintele PNL Dâmboviţa, Cezar Preda, şi-a recunoscut înfrângerea în faţa PSD şi a ţinut să îi felicite pe adversarii politici pentru rezultatul înregistrat. Acesta a mai spus că în scorului înregistrat la alegerile parlamentare din Dâmboviţa, PNL va fi un partid de opoziţie.


"Sunt deputatul de Dâmboviţa şi chiar dacă aş fugi, aş fugi la Bucureşti, dar nu e cazul de fugă. Am de gând să construiesc împreună cu membrii PNL o opoziţie corectă partidului care a câştigat alegerile. Îi felicit pe cei din PSD Dâmboviţa pentru rezultatul bun pe care l-au avut. Patru ani de zile, PSD va trebui să deconteze atât administraţia centrală, cât şi pe cea locală. PNL va fi un partid de opoziţei. Acolo unde este un interes legitim, PNL va sprijini toate proiectele, pentru că Dâmboviţa merită mai mult. Îmi doresc ca Dâmboviţa să aibă o dezvoltare frumoasă. Sper ca PSD să onoreze toate angajamentele pe care şi le-a luat”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Cezar Preda.
 
La nivelul judeţului Dâmboviţa, PNL a câştigat două mandate de parlamentar, unul de deputat prin Cezar Preda (19,37%) şi unul de senator, Iancu Caracota (19,48%).
 
Proaspăt deputat de Dâmboviţa, Cezar Preda a mulţumit membrilor de partid şi primarilor PNL care s-au implicat în campanie şi a spus că 2020 ar trebui să găsească PNL într-o formulă schimbată, cu generaţii noi.
 
“E clar că PNL a fost văduvit de electoratul propriu, care a stat acasă. Suntem hotărâţi să schimbăm generaţiile, astfel încât 2020 să avem o nou[ ideologie. Mulţumesc echipei PNL care s-a aruncat în bătălie, mulţumesc primarilor. E clar că votul populaţiei a fost în concordanţă cu promisiunile PSD", a mai spus Preda.
 
În ceea ce îl primeşte pe Iulian Vladu, înscris pe poziţia a doua pe lista pentru Camera Deputaţilor, rămâne de văzut în următoarele ore dacă, în urma procesului de redistribuire, va mai ocupa scaunul de deputat.
 

UPDATE: 12 decembrie, ora 11.00.

În urma centralizării tuturor celor 432 de secţii, BEJ Dâmboviţa a precizat că procentul de prezentare la vot, în judeţul Dâmboviţa, este de 42,80%, adică 185.727 de persoane, din numărul total de alegători, de 433.469.

PROCENTE DEFALCATE:

SENAT:

PSD - 62,33%

PNL - 19,48%

UNIUNEA SALVATI ROMANIA 4,31%

ALDE - 3,98%

MISCAREA POPULARA 3,88%

ROMANIA UNITA 2,32%

ROMANIA MARE 1,42%

PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN - 0,64%

CAMERA DEPUTATILOR:

PSD - 62,91%

PNL - 19,37%

UNIUNEA SALVATI ROMANIA - 4,13%

ALDE - 3,97%

PMP 3,78%

PARTIDUL ROMANIA UNITA - 2,13%

PRM - 1,22%

UDRM - 0,11%

Alegeri parlamentare 2016 Dâmboviţa. Ţuţuianu: "Rezultatul ne obligă enorm"

 
"O victorie categorică şi incontestabilă a Partidului Social Democrat, atât în România, cât şi în judeţul Dâmboviţa. Rezultatele confirmă ceea ce am spus în campanie, anume că scorul PSD Dâmboviţa va începe cu cifra 6, iar PNL cu cifra 2. Scena politică dâmboviţeană este polarizată: 2 partide, aflate la distanţă foarte mare unul de celălalt. Rezultatele consolidează încrederea în Partidul Social Democrat, iar această încredere este dată de pregătirea superioară, calitatea echipei de candidaţi, efortul continuu, întâlnirile permanente cu dâmboviţenii, programul riguros de precampanie şi campanie, performanţa administrativă, etc. Rezultatul ne obligă enorm şi suntem conştienţi de greutatea victoriei! Noi, şi nimeni altcineva, vom fi singurii responsabili de ce se întâmplă în România şi în judeţul Dâmboviţa în următorii 4 ani", a declarat Ţuţuianu.
 

SENAT

PSD = 61,95%
PNL = 18,34%
USR = 4,08%
ALDE = 3,93%
PMP = 3,83%
 

CAMERA DEPUTAŢILOR

PSD = 62,70%
PNL = 18,36%
USR = 3,96%
ALDE = 3,90%
PMP = 3,74%
 
În aceste condiţii, PSD obţine 5 mandate de deputat din 7, şi 2 de senator din 3.
 

La Senat:

 
1. Adrian Ţuţuianu
2. Titus Corlăţean
 

La Camera Deputaţilor:

 
1. Rovana Plumb
2. Leonardo Badea
3. Carmen Holban
4. Corneliu Ştefan
5. Oana Vlăducă
 
"Vreau să mulţumesc celor care au crezut în noi.Vom lupta pentru drepturile lor, într-o ţară mai puternică şi mai respectată pentru o guvernare în interesul României. Vreau să mulţumesc, de asemenea, tuturor celor implicaţi în campanie. Sunt mândru să fac parte din acest partid. Am avut cea mai puternică echipă din ultimii 26 de ani şi am făcut cea mai pozitivă campanie", a mai spus Ţuţuianu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările