Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Alertă în Dâmboviţa. Un deţinut de la Penitenciarul Găeşti a evadat. Este al doilea deţinut fugit de la un punct de lucru, în decurs de două luni

0
18 Jun 2019 14:49:21
Autor: Corina Slămnoiu

Un bărbat în vârstă 30 de ani, din Prahova, închis în regim deschis la Penitenciarul Găeşti, a fugit de la un punct de lucru din comuna dâmboviţeană Băleni. În tot judeţul au fost instituite filtre pentru găsirea fugarului.

 
Evadatul a fugit de la un depozit de legume-fructe din Băleni, acolo unde lucra conformt programului aprobat la nivelul Penitenciarului Găeşti. 
 
Acesta era închis pentru furt şi mai avea foarte puţin până la eliberare.
 
„Astăzi, 18 iunie, in jurul orei 14:45, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost sesizaţi de către reprezentanţii Penitenciarului Găeşti cu privire la faptul că, in jurul orei 13:40, un bărbat, care executa o pedepsă privativă de libertate, în regim deschis,  pentru o perioadă de 1 an, pentru furt, a plecat de la o societate comercială din Băleni, unde desfăşura activităţi lucrative, fără a mai reveni la unitatea de penitenciar. In prezent, se desfăşoară activităţi de căutare a numitului Caramalău Ion, de 30 de ani, din jud. Prahova”, a precizat IPJ Dâmboviţa.
 
Semnalmente: 1,70 m inălţime, constituţie atletică, păr negru, drept, fruntea lată, poartă barbă. Astăzi era îmbrăcat cu un tricou de culoare albă,  iar peste, o bluză neagră. În picioare purta pantofi sport, de culoare neagră.
 

 
„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Dâmboviţa, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanţele producerii evenimentului.
 
Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani. La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbracat cu un tricou alb cu imprimeuri, pantaloni de culoare neagră, şi purta  pantofi sport de culoare neagră.  Pentru orice  informaţie cu privire la  persoana în cauză,  apelaţi numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Găeşti la numărul de telefon : 0245/ 710 254, 0744 65 61 39”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Găeşti.
 
 
În luna aprilie, un al deţinut, pe numele său Constantin Creţu (35 ani), a evadat de la punct de lucru de pe raza localităţii Găeşti, dar a fost prins după aproximativ trei ore din momentul evadării.
 
Autorităţile aveau informaţia că deţinutul se îndrăgostise de o angajată a unui local, acolo ude lucra şi el, fiind foarte gelos. Ar fi ameninţat-o pe femeie că o sa evadeze şi o să vină după ea ca să o omoare pentru că i-ar fi refuzat avansurile. Acesta a spus că o iubea pe femeia pentru care a evadat. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările