Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

ANCHETAT PENTRU ÎNŞELĂCIUNE ŞI UZ DE FALS, Deju pierde astăzi şefia Partidei Romilor Dâmboviţa

0
12 Feb 2011 11:34:42
Autor: adevarul
Vasile Moise
Vasile Moise

Vasile Moise, zis Deju, este cercetat de Poliţie şi Parchet pentru faptul că s-a folosit de o diplomă de BAC falsă pentru a se înscrie la facultate şi, ulterior, la masterat.

Deputatul Nicolae Păun, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa se va afla astăzi la Târgovişte pentru a-l detrona pe Deju din fruntea Organizaţiei Judeţene.

Parlamentarul rromilor nu a vrut să-i dea nicio şansă lui Moise, după ce a aflat despre scandalul în care este implicat.

Deju îşi păstrează însă funcţia de consilier judeţean, întrucât legea prevede suspendarea doar după ce apare o hotărâre definitivă de condamnare.

Până atunci, Vasile Moise se bucură de prezumţia de nevinovăţie, aşa că poate decide în continuare soarta dâmboviţenilor.

"Diploma de bacalaureat falsificată atestă faptul că, în perioada 1980-1984, învinuitul a absolvit cursurile unui liceu de pe raza municipiului Târgovişte.

Din cercetări reiese faptul că numitul M. Vasile a fost înscris în perioada 1980-1982 la Liceul Industrial nr.2 Târgovişte, absolvind clasa a IX-a la seral, iar în clasa a X-a a fost exmatriculat pentru absenteism.

În perioada 2007-2010 cel în cauză a folosit diploma falsă pentru a se înscrie la facultate,  absolvind cu diplomă de licenţă  o facultate din cadrul unei universităţi din Bucureşti în anul 2010.

În toamna aceluiaşi an, s-a înscris la cursul de masterat în drept, organizat de o universitate din Târgovişte, de unde a solicitat retragerea în momentul în care a aflat de cercetările poliţiştilor", ne-a precizat comisar Mihaela Savu, purtător de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările