Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Apelul disperat pentru o poliţistă de la Brigada Rutieră, care suferă de o boală cumplită: „Simţi cum cerul pică pe tine“

0
24 Jan 2020 12:18:10
Autor: Corina Slămnoiu
Alexandra Ionela Iordache
Alexandra Ionela Iordache

Poliţiştii de la Brigada Rutieră din Bucureşti, dar şi oameni de bine lansează un apel umanitar pentru Alexandra Ionela Iordache, o poliţiştă în vârstă de 40 de ani, care suferă de o boală cruntă.

În urma unor analize amănunţite, Alexandra a fost diagnosticată cu „melanom malign gradul IV al membrelor inferioare, inclusiv şold”. 
 
Tratamentul este costisitor şi se ridică la 23.000 de euro pe lună. Alexandra este mama a doi copii, de 6 şi 8 ani.
 

Povestea cutremurătoare şi apelul disperat al prietenilor

 
„Să presupunem că de câteva zile vă simţiţi rău, vă doare un picior sau o mână ori pur şi simplu vă simţiţi obosiţi. Ce faceţi? Sigur nu vă duceţi imediat la medicul de familie. 
 
 
Luaţi un medicament pe care îl aveţi în casă şi vedeţi că nu vă trece. Atunci daţi o fugă pe la farmacie, poate vă dă farmacistul o vitamină să vă reveniţi. Mai vorbiţi cu un prieten cu o prietenă care vă recomandă un tratament naturist. Aşa trec aproape două sau trei săptămâni şi constataţi că medicamentele şi tratamentele naturiste nu au avut niciun efect. 
 
Vă hotărâţi să mergeţi la medicul de familie, faceţi programare aşa mai trec trei-patru zile. Medicul de familie vă consultă şi vă dă o trimitere la un internist. Dacă aveţi noroc, în cinci zile găsiţi un loc liber şi mergeţi la consult. Acesta vă dă un set de analize pe care le faceţi şi aşteptaţi rezultatul în alte zece sau mai multe zile. Cu rezultatele mergeţi la medicul internist care, după ce consultă rezultatele, vă face o trimitere la Oncologie. 
 
Acum este momentul în care începeţi să vă îngrijoraţi, dar nu prea tare, vă spuneţi că probabil a greşit medicul, eu nu pot să am aşa ceva. La Oncologie dai peste o doctoriţă amabilă care se uită peste analizele tale şi îţi spune că trebuie să mai faci şi un RMN. Afli că pentru a face acest RMN trebuie să aştepţi aproximativ 6 luni, dacă vrei să fie decontat. Ce faci în situaţia asta? 
 

Alegi varianta să mergi la privat şi reuşeşti să te programezi în 1-2 zile. Cu rezultatele te întorci la doctoriţa drăguţă de la Oncologie care îţi spune că mai trebuie să faci şi o biopsie. Din nou, reiei traseul la privat şi faci şi această analiză, rezultat care durează 20 de zile. Când acesta vine, mergi din nou la Oncologie, iar doctoriţa drăguţă te întreabă de familie, de copii şi îţi spune că trebuie să faci un tratament o dată la 3 săptămâni şi într-un plic îţi dă raportul medical, iar la diagnostic menţionează: melanom malign gradul IV.
 
Ce faci în acele clipe? Simţi cum cerul pică pe tine şi nu mai auzi nici vorbele medicului, numai un ţiuit în urechi. Te gândeşti la copii, la părinţi la toţi cei dragi. Apuci să bâgui către doctoriţa drăguţă - De la ce? De ce eu? Iar aceasta deja cu zeci sau sute de pacienţi care i-au trecut prin cabinet, unii fiind chiar rudele ei, se uită la tine cu o privire rece şi îţi răspunde cu vocea stinsă: ”Dacă aş şti de la ce, aş fi câştigat premiul Nobel pentru medicină!”
 
Ieşi din cabinet năuc de tot ce ti-a spus medicul! Ajungi acasă şi începi să cauţi pe net. Afli că toată lumea a plecat în Turcia sau în Austria pentru second-opinion. Te hotărăşti să pleci şi tu. Totodată, nu vrei ca lumea să afle despre problemele tale, poate nici nu sunt adevărate, îţi spui. Aşa mai trec 2 săptămâni, până îţi faci formele, paşapoarte etc.
 
În Turcia la Anadolu îţi dă acelaşi diagnostic şi îţi spune că trebuie un tratament de cel puţin 2-3 luni, care costă 23.000 de euro pe lună. O sumă extraordinar de mare pentru tine. Nu mai ştii ce trebuie să faci, prima dată vorbeşti cu familia, ar vrea să te ajute, dar nu dispune de aceşti bani. Te uiţi în ochii copiilor tăi şi vezi că ai pentru ce să lupţi, vrei să-i vezi mari mergând la şcoli, iar apoi să joci la nuntă. Atunci te hotărăşti să ceri ajutor la colegi, la prieteni, la necunoscuţi.
 
Constaţi cu bucurie şi surprindere câţi oameni îţi sar în ajutor!
 
Am descris cazul Alexandrei, care poate fi la fel de bine al oricărui bolnav din România zilelor noastre.
 
Fiţi alături de Alexandra, puţin cu puţin poate face mult pentru ea!
 
Îţi dorim multă sănătate, Alexandra, atât eu, cât şi colegii tăi de la Brigada Rutieră !
 
Cei care doresc să o ajute, pot depune orice sumă de bani în contul deschis la:
 
Banca Transilvania RO53BTRL04101201H60515XX pe numele IORDACHE ALEXANDRA IONELA.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările