Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Apocalipsa din retail despre care vorbesc economiştii. Mii de magazine au tras obloanele în acest an

2
26 Aug 2019 06:00:45
Autor: Corina Slămnoiu
FOTO: The Daily Reckoning
FOTO: The Daily Reckoning

Peste 8.000 de magazine s-au închis sau şi-au anunţat lichidarea în 2019, potrivit unei estimări sumbre, ceea ce i-a făcut pe economişti să anunţe o „apocalipsă“ în retail.

 
Sears, Kmart, Party City, Walgreens, Barneys şi Avenue se numără printre marii comercianţi care au anunţat recent închiderea a sute de magazine. De asemenea, Charlotte Russe, Family Dollar şi Chico's au închis, în total, peste 1.100 de magazine în doar 24 de ore. 
 
Payless a anunţat că intenţionează să închidă toate cele 2.500 de magazine, ceea ce ar putea fi cea mai mare lichidare de retail din istorie, potrivit businessinsider.com.
 
Retailerii au închis, în 2017, 102 milioane de metri pătraţi de spaţii de magazine, iar în 2018 s-a înregistrat un record, prin închiderea altor 155 de milioane de metri pătraţi, conform estimărilor realizate de CoStar Group.
 
Distribuitorii au anunţat că vor închide, anul acesta, 8.000 de magazine, potrivit unei analize realizate de Business Insider.
 
ShoeSource Payless: 2.500 de magazine închise  
 
Payless ShoeSource: 2,500 stores
 
Gymboree: 805 magazine
 
Gymboree: 805 stores
 
Grupul Gymboree a precizat că intenţionează să închidă peste 800 de magazine sub mărcile sale Gymboree şi Crazy 8. Gymboree a închis şi în 2017 aproape 400 de magazine.
 
Dress Barn: 650 de magazine
 
 Dress Barn: 650 stores
 
Dress Barn, care este deţinut de Ascena Retail Group, a anunţat în luna mai că închide toate cele 650 de magazine. 
 
Charlotte Russe: 520 de magazine 
 
Charlotte Russe: 520 stores 
 
Charlotte Russe a anunţat în februarie că va închise 94 de magazine, iar o lună mai târziu a anunţat că va lichida celelalte 416 de magazine Charlotte Russe rămase şi 10 magazine Peek Kids.
 
Victoria’s Secret: 53 de magazine
 
Victoria's Secret: 53 stores
 
Victoria’s Secret a anunţat că va închide 53 de magazine anul acesta, invocând un „declin al performanţei”.
 
Ce este retail-ul
 
Comerţul cu amănuntul (comerţ de detail sau en detail, retail în engleză) reprezintă procesul de vânzare a unor bunuri sau servicii către consumatori prin intermediul unor canale de distribuţie diverse cu scopul de a obţine profit. Comercianţii cu amănuntul satisfac cererea stabilită în cadrul unui lanţ de aprovizionare. 
 
Punctele de vânzare cu amănuntul, ca pieţele sau magazinele, au o istorie îndelungată, care datează din antichitate. De-a lungul secolelor, magazinele au evoluat de la micile chioşcuri rudimentare din trecut la mall-urile sofisticate pe care le cunoaştem astăzi. 
 
Primii comercianţi cu amănuntul erau vânzători ambulanţi. Termenul de „comerciant cu amănuntul” desemnează, în general, un furnizor de servicii care onorează comenzile mici ale unui număr mare de indivizi, care sunt utilizatori finali, şi nu comenzile mari ale unei clientele formate din angrosişti, companii sau instituţii de stat. 
 
Cumpărarea se referă la procesul de achiziţionare a unor produse. Cumpărăturile pot avea drept scop obţinerea unor produse finite, incluzând produsele de strictă necesitate precum mâncarea sau îmbrăcămintea sau pot reprezenta o activitate recreaţională. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Dream Pervertor
26.08.2019, 09:30:47

...disponibilizatele alea de la Victoria's Secret, sa vina aci la noi, sa se angajeze in campu' muncii!

+1 (1 vot)
geek-a-contra
26.08.2019, 09:33:44

in afara faptului ca... traducerea priveste un articol care trateaza un subiect vechi de cca un deceniu, comertulu on-line nu este tot o forma de comert detail / cu amanuntul? in fapt articolul original, ca si celelalte pe tema asta, trateaza problema comertului retail in magazinele "brick and mortar", sau mai exact in magazine fizice. comertul cu amanuntul, in sensul opus celul engros a existat, exista, si va exista mult timp.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările