Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Arctic Găeşti a „îngheţat“ din cauza focarului de COVID-19. Aproape 1.300 de persoane sunt izolate la domiciliu

0
25 May 2020 12:01:40
Autor: Corina Slămnoiu

Aproape 1.300 de persoane din Dâmboviţa sunt în izolare la domiciliu, în urma focarului de COVID-19 care a izbucnit la fabrica Arctic din Găeşti, în urma testărilor efectuate.

Dacă în urmă cu o săptămână, la nivelul judeţului Dâmboviţa erau 751 de persoane în izolare la domiciliu, în acest moment se află în izolare la domiciliu 2.041 persoane asimptomatice, conform situaţiei DSP Dâmboviţa, cei mai mulţi fiind contacţi ai angajaţilor Arctic confirmaţi cu SARS-CoV-2. 
 
În total, sunt 258 persoane confirmate cu COVID-19, până acum, în Dâmboviţa, fiind declarate vindecate 76 de persoane. De la debutul pandemiei au decedat 11 persoane infectate cu noul coronavirus. 
 
Reprezentanţii DSP Dâmboviţa au fost prezenţi la Arctic Găeşti imediat ce au fost confirmate primele cazuri cu noul coronavirus, în urma testelor efectuate de societate, pentru a face ancheta epidemiologică.
 
La această dată, conform situaţiei DSP Dâmboviţa, din numărul total de infectaţi, 86 au fost declaraţi vindecaţi.
 
Oficialii Arctic, cel mai important producător de electrocasnice din România, şi-au trimis angajaţii de la fabrica din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, în şomaj tehnic.
 
Cele 66 de cazuri au fost „împărţite“ astfel: Găeşti - 16, Ulieşti - 6, Răscăeţi - 5, Petreşti - 5, Dragodana - 3, Mogoşani - 5, Morteni - 4, Hulubeşti - 3, Gura foii - 4, Crângurile - 2, Mătăsaru - 2, Ludeşti - 2, Târgovişte - 3, Gura Şuţii - 1, cobia - 1, Moreni - 1, Vişina - 1, Şelaru - 1, Răţeşti (judeţul Argeş) - 1.
 
Oficialii Arctic au decis să testeze o parte dintre angajaţi după ce doi salariaţi au fost depistaţi pozitiv, pe 7 şi 9 mai. După primele 100 de teste, dintre care 66 au ieşit pozitive, reprezentanţii fabricii vor testa alţi 400 dintre cei 2.000 de angajaţi.

În ce stare sunt angajaţii Arctic: „Toţi sunt asimptomatici şi sunt internaţi la secţia Boli Infecţioase”

Liniile de lăzi frigorifice vor reîncepe producţia pe data de 2 iunie, iar liniile de frigidere pe 25 mai, între timp fabrica urmând să treacă printr-un program de dezinfecţie.
 
Primarul oraşului Găeşti, Gheorghe Grigore, a precizat că starea angajaţilor Arctic este bună şi toţi sunt asimptomatici. „Sunt internaţi la secţia Boli Infecţioase. Familiile lor sunt în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile şi sunt monitorizate de autorităţi“, a scris Gheorghe Grigore, pe pagina sa de Facebook.
 
O parte dintre bolnavi au fost internaţi şi la spitalul din localitatea Pucioasa. „Totodată, au fost identificaţi toţi contacţii intradomicilari şi s-a dispus măsura izolării acestora la domiciliu timp de 14 zile, cu monitorizare medicală, conform metodologiei în vigoare“, arată reprezentanţii DSP.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările