Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Asociaţia OvidiuRo lansează o nouă serie de înscriere a grădiniţelor în programul „Citeşte-mi 100 de poveşti“

0
28 Jan 2022 15:02:46
Autor: Corina Slămnoiu

Asociaţia OvidiuRo a lansat, online, cea de-a treia serie de înscriere a grădiniţelor publice în programul naţional de stimulare a lecturii în grădiniţe şi în familie, „Citeşte-mi 100 de poveşti!”, alături de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Culturii.

Programul, prin care asociaţia şi-a propus ca până în 2025 să transforme, alături de partenerii săi şi de echipele locale, toate grădiniţele publice din România în grădiniţe – bibliotecă, insule de lectură şi natură, în care copiii descoperă, alături de adulţi, tainele cărţilor, s-a bucurat de un succes real.
 
La un an de la lansare, 1.162 de grădiniţe din întreaga ţară au primit certificat de grădiniţă - bibliotecă, prin participarea activă a 3.350 de profesori, care au desfăşurat activităţi zilnice de lectură cu peste 78.000 de copii. Peste 140.000 de cărţi au ajuns deja în cele mai defavorizate comuniţăţi din România, doar în cadrul acestui program.
 
OvidiuRo oferă preşcolarilor şi educatoarelor cărţi ilustrate atent selecţionate din literatura naţională şi internaţională. 
 
De asemenea, educatoarele au ocazia de a participa la sesiuni de formare profesională, centrate pe literaţie, atât prin interacţiune directă, cât şi prin diferite materiale disponibile pe platforma de cursuri online OvidiuRo, care poate fi accesată prin simpla creare a unui cont pe www.ovid.ro.
 
„În perioada ianuarie - iunie 2022 ne vom adresa tuturor unităţilor de învăţământ care au grupe de preşcolari, atât din mediul urban cât şi din mediul rural, şi care nu sunt încă grădiniţe-bibliotecă. Intervenţiile din mediul rural vor fi mai consistente, pentru că în aceste comunităţi nevoile educaţionale sunt mai mari şi resursele disponibile sunt mai puţine. Ne dorim ca cei mici să aibă experienţe de lectură memorabile, care să se transforme în rutine de lectură şi care să le hrănească setea de cunoaştere şi curiozitatea”, a declarat Maria Gheorghiu, co-fondator Asociaţia OvidiuRo.
 
Despre Asociaţia OvidiuRo 
 
Misiunea Asociaţiei OvidiuRo este ca fiecare copil din comunităţi devaforizate să beneficieze de educaţie timpurie de calitate şi să devină, astfel, un membru activ al societăţii româneşti.
 
OvidiuRo mobilizează resurse publice şi private pentru a asigura educaţie preşcolară de calitate pentru copii, oferind materiale educaţionale şi formând profesorii pentru a valorifica aceste resurse.
 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
Sute de copii de etnie romă din Dâmboviţa, reintegraţi în mediul şcolar, graţie unui proiect finanţat de "OvidiuRo"
 
Dâmboviţa. 500 de profesori şi 2.000 de elevi vor fi integraţi în programul „Fiecare copil merită o poveste”
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările