Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Avocat mort într-un accident, după audieri care au durat aproape 20 de ore, la DIICOT Dâmboviţa

7
8 Dec 2019 12:23:27
Autor: Corina Slămnoiu
FOTO: avocatul Ernest Andrei Moldoveanu
FOTO: avocatul Ernest Andrei Moldoveanu

Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu, în vârstă de 69 de ani, din Târgovişte, a murit după ce a intrat cu maşina într-un TIR. Accidentul a avut loc miercuri, 4 dcembrie. Colegii săi spun că bărbatul era obosit, după audieri de aproape 20 de ore la DIICOT şi, cel mai probabil a aţipit şi a intrat cu maşina într-un camion.

 
„Am stat alături de el la audieri aproape 20 de ore, la DIICOT Târgovişte. Era un dosar mare, cu foarte multe persoane care aveau calitatea de martori, au fost audiate 70 – 80 de persoane şi a trebuit să stăm până dimineaţa, până au fost audiaţi toţi. Noi credem că din cauza oboselii s-a întâmplat. A aţipit la volan şi a intrat cu maşina într-un camion. Avea 69 de ani. După 47 de ani de avocatură să termini aşa, e mare păcat”, a declarat Nicolae Pană pentru Mediafax.
 
Potrivit acestuia, avocatul Moldoveanu a venit la sediul DIICOT Târgovişte miercuri la ora 10 dimineaţa şi a plecat joi după ora 6.00, a doua zi, iar accidentul a fost produs în apropierea casei.
 
Avocatul decedat, Ernest Andrei Moldoveanu, a fost decanul Baroului Dâmboviţa două mandate, respectiv opt ani.
 
Colegii săi sunt devastaţi
 
Andrei Moldoveanu era un om bun, un coleg căruia nu aveai ce să îi reproşezi, unul dintre cei mai experimentaţi avocaţi litiganţi din Dâmboviţa, spune avocatul GAbriel Cioacă.
 
„Acum 20 de ani, când am intrat în avocatură, era decanul Baroului. A rămas pentru mulţi dintre noi. în continuare Domnul Decan. Nu am fost foarte apropiaţi, dar i-am purtat întotdeauna un imens respect, poate şi pentru că a fost unul dintre cei care, pe noi cei din generaţia nouă, ne-a primit în profesie cu nedisimulată bucurie, ne-a îmbărbătat, ne-a felicitat, ne-a descreţit frunţile, atunci când de prea multă concentrare, uitam să şi zâmbim. Tot timpul cu o blândeţe de care doar un om bun e în stare. Din păcate, stresul, poate oboseala, după zeci de ore în care şi-a respectat profesia, asistându-şi clienţii la audieri (şi aici poate cei care organizează tipul ăsta de anchetă au ochi să citească sau urechi să audă şi să nu ne mai considere duşmani), au făcut ca astăzi să vorbim despre Domnul Decan Moldoveanu la timpul trecut”, spune acesta. 
 
   
Reacţie a Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România
 
Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România transmite că a fost „o oră nefirească pentru audieri”,în principiu, justiţia fiind diurnă.
 
Reprezentanţii CUNB din România spun că au încercat să se informeze şi să analizeze circumstanţele care au impus acest program de lucru în privinţa anchetei penale.
 
„Nu putem afirma acum, fără o cunoaştere a particularităţilor cauzei, că aceste audieri maraton la ore de noapte reprezintă un abuz al autorităţilor ori au la bază aspecte ce ţin de specificitatea cazului şi care pot fi explicate legal. Evident, fără o abordare instituţională anterioară a chestiunii programului de lucru al avocaţilor, este greu acum să punem acest trist şi grav eveniment pe seama unui dezinteres sau chiar dispreţ al autorităţilor sistemului judiciar faţă de munca avocatului. Nu cunoaştem exact motivele care au condus la audieri la ore târzii ori de ce nu s-a comunicat avocaţilor ordinea audierii, ora aproximativă la care se audiau suspecţii sau martorii asistaţi de avocaţi. Ştim însă că în principiu, justiţia este diurnă, caracterul nocturn fiind de evitat din multiple explicabile motive”, mai arată CUNB din România.
 
Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu, în vârstă de 69 de ani, din Târgovişte, a murit după ce a intrat cu maşina într-un TIR. 
 
Colegii săi spun că bărbatul era obosit, după audieri de aproape 20 de ore la DIICOT, unde era un dosar în care circa 80 de persoane au fost audiate. 
 
Cel mai probabil, avocatul a aţipit la volan şi a intrat cu maşina într-un camion.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Moftangiul Român
8.12.2019, 13:23:12

Spunea careva acolo ca si-a respectat profesia ... Bun, de acord cu aceasta insa daca cauza reala a mortii sale a fost oboseala atunci sa fie clar ca nu s-a respectat pe sine. Om de 67 de ani, cu 20 de ore de munca continuua si urci la volan dupa o noapte nedormita? Despre ce vorbim aici? Un doctor de garda mai prinde un pat in 24 de ore, mai prinde un moment de relaxare intre pacienti, mai intra pe pilot automat dupa ce-a pus diagnosticul, mai asteapta parerea unui coleg, mai are langa el un asistent, mai are aparatura de testare, nu e singur cuc cu pacientul insa avocatul acesta a avut creierul conectat 20 de ore consecutive la informatie non-stop si pun pariu ca cele 70-80 de persoane sunt mult peste ce acopera un medic de garda. Mai mult decat atat, medicul de garda poate ignora gargara unora dintre pacienti pentru ca semnele vitale ii spun altceva insa cand vin 5 vinovati intr-o gramada de 70-80 de indivizi si nu stii care sunt tu trebuie sa fii permanent atent pentru ca e libertatea multor oameni in joc iar conexiunile dintre acestia nu exista in cazul doctorului care trateaza individual cate un singur pacient o data. Pe urma, sa fim cinstiti, desi cauzele unei boli/stari de criza pot fi foarte complexe, ca doctor ai la dispozitie inclusiv rezultatele unor teste rapide de sange pe cand ca si avocat tu navighezi strict intre cuvintele unora care au vazut jumatati de momente si fapte din unghiuri diferite. Nu vreau sa reduc din meritele muncii de doctor ci doar vreau sa arat cum e posibil sa ajungi sa mori dintr-o aberatie precum cea din cazul de fata! Omul acesta a murit efectiv cu zile dintr-o prostie: ori e legea aberanta (sa lucrezi non-stop cu 70-80 de oameni este inuman si incalca orice prevedere legala privind normele de munca) ori omul s-a ambitionat prosteste, laolalta cu politistii/procurorii.

+2 (2 voturi)
mitrut
8.12.2019, 13:27:16

Daca-sivedea de pensie acum era viu!

+1 (1 vot)
dominic paul
8.12.2019, 13:41:10

DIICOT, crimă cu premeditare. Cine îi va băga la pușcărie pe criminalii DIICOT?

-2 (2 voturi)
gyll
8.12.2019, 13:51:49

Ho cu tata, ce spui musiu? Mai ușor cu pianul pe scări că îi rupi corzile. După atâta muncă cine l-a oprit să tragă la un hotel și să se odihnească? Am muncit, într-un caz deosebit, peste 30 de ore. Dacă pricepi

+2 (4 voturi)
nae
8.12.2019, 20:32:39

Deci a murit după 20 de ore de audieri la DIICOT , dar nu era el cel audiat, au fost audiate circa 80 de persoane , iar el era avocatul unora dintre ele , nu al întregii echipe . Clienții lui au fost audiați târziu de tot și au stat cu toții în așteptare . Daa, e o problemă de organizare aici , nu există o listă cu ordinea audierilor , sau totul se face prin tragere la dsorți , așa cum sunt aleși judecătorii ? Dar ceilalți avocați de acolo ce părere au, ei cum au scăpat cu viață ?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)