Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Berzele-vedetă din Răcari fac pui. Primarul: „O să avem o nepoţică“ VIDEO

0
27 Apr 2021 15:02:26
Autor: Corina Slămnoiu
Sursa Primăria Răcari
Sursa Primăria Răcari

Primăria din Răcari poate fi considerată, pe bună dreptate, naşa unui cuplu de berze poposite la începutul primăverii pe un stâlp monitorizat video. Graţioasele fătpturi pot fi urmărite la orice oră, iar, de două zile, internauţii au avut parte de o surpriză când au văzut că berzele vor avea pui.

Primăria a instalat pe stâlpul din faţa cuibului o cameră video, cu ajutorul căreia berzele pot fi urmărite live. 

Transmisiunile LIVE au loc pe pagina oficială a Primăriei Răcari şi orice vrea să observe habitatul natural al berzei trebuie să dea un click.
 
Iniţiativa îi aparţine primarului oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu, care a luat decizia văzând că ani la rând, pasărea alege să poposească în acelaşi loc.
 
„O să avem şi o nepoţică”, a fost reacţia edilului când a văut că berzele vor avea pui.
 

Barza a revenit la cuibul său în 28 martie, iar de o scurtă perioadă de timp şi-a făcut apariţia şi un mascul. Camera de supraveghere a surprins cele două păsări cum se drăgălesc şi muncesc împreună la construcţia cuibului, care, în curând, va primi un nou oaspete.
 

Barza albă a fost evaluată ca fiind în grupa de „îngrijorare minimă“⁠ de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN). 

Schimbările în metodele agricole şi industrializarea au adus declinul şi dispariţia sa din unele părţi ale Europei în secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea. Programele de conservare şi reintroducere⁠ în întreaga Europă au dus la reluarea reproducerii berzei albe în Ţările de Jos, Belgia, Elveţia şi Suedia. Are puţini prădători naturali.
 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările