CÂŞTIG Târgoviştenii pot trăi bine din masaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Ivănescu dezvăluie tainele masajului
Laurenţiu Ivănescu dezvăluie tainele masajului

Această ocupaţie este tot mai căutată pe piaţa muncii, atât în ţară, cât şi în străinătate. În Târgovişte există o şcoală de masaj şi reflexoterapie care pregăteşte cursanţi pentru meseria de maseur. Absolvenţii pot lucra în saloane sau pe cont propriu.

Oricine poate deveni maseur dacă studiază mai atent corpul uman şi are dexteritate. Este, pe scurt, ceea ce ne-a spus chinetoterapeutul Laurenţiu Ivănescu, formator în cadrul şcolii de masaj şi reflexoterapie „Mirage” din Târgovişte. Aici au fost formaţi, în cei aproape doi ani şi jumătate de la înfiinţare, 97 de maseuri. „Suntem autorizaţi pentru această ocupaţie. Cursul are două module: masaj somatic – de relaxare, terapeutic pentru recuperare după accidente sau anticelulitic şi masaj reflexogen – terapeutic pentru diagnostice medicale, pe puncte reflexe”, explică Laurenţiu Ivănescu, specializat în masaj din 2001. Cursul durează opt săptămâni. Un modul costă 450 de lei, iar ambele - 700 de lei. Plata se face în rate. Ca cerinţe, este nevoie de minim opt clase pentru modulul de masaj somatic şi minim douăsprezece clase pentru modulul de masaj reflexogen.

Lucrurile nu sunt însă atât de simple precum ar părea. Dovadă este şi mărturia unuia dintre absolvenţii şcolii. Daniel Pandele, în vârstă de 20 de ani, a absolvit cursul de maseur în luna mai şi în prezent lucrează într-un salon din Bucureşti. „M-am apucat de masaj de distracţie, să spun aşa, dar a devenit o necesitate. Nu e atât uşor cum pare. Eu aşa am crezut la început, dar este foarte solicitant. În plus, trebuie să ai multe cunoştinţe. Este o meserie frumoasă. Cunoşti omul altfel”, este de părere tănărul. „În ultima perioadă, mulţi sunt foarte stresanţi şi au nevoie de masaj. Interesul oamenilor a început să crească”, spune Daniel Pandele din experienţa de la serviciu.

O şedinţă de masaj costă între 40 de lei şi 40 de euro


Cei care se înscriu la şcoala de masaj o fac din motive diferite. „Unii urmează cursul pentru ei, pentru uzul lor sau al familiei. Alţii vor să practice, pentru că e o meserie din ce în ce mai căutată. Însă cea mai numeroasă categorie, aproximativ 50% din cursanţi, este formată din cei care vin din străinătate. În afară maseurii sunt foarte bine plătiţi şi este un loc de muncă uşor de găsit. Daca la noi, o sedinţă de o oră costă în medie 40 de lei, în străinătate, o şedinţă costă 40 de euro”, ne explică Laurenţiu Ivănescu. El recomandă cursanţilor să lucreze pe cont propriu. „În saloane sau sanatorii, salariile sunt mici, aşa că noi le recomandăm să-şi facă un PFA. E o modalitate de câştig foarte bună”, adaugă acesta. O altă absolventă confirmă spusele formatorului. „Am început acum doi ani şi am ajuns să mă întreţin din această meserie”, mărturiseşte Firuţa Sabou, o târgovişteancă de 47 de ani. „Am avut diferite cazuri de bolnavi pe care i-am ajutat şi în urma şedinţelor de masaj s-au făcut bine. Este cea mai mare realizare, să poţi să ajuţi”, consideră femeia.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite