Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Când ne aduc banii fericirea. Sfaturile esenţiale ale specialiştilor pentru a reuşi să facem doar lucrurile care ne plac

0
8 Jun 2017 04:04:41
Autor: Corina Slămnoiu
Sfatul specialiştilor este să identificăm lucrurile care ne plac şi să le includem cât mai des în viaţa ta de zi cu zi. FOTO Linkedin
Sfatul specialiştilor este să identificăm lucrurile care ne plac şi să le includem cât mai des în viaţa ta de zi cu zi. FOTO Linkedin

Fericirea, spun specialiştii, este scopul tuturor celorlalte obiective şi pentru foarte multe persoane este legată de lucrurile materiale. Banii, însă, nu ar trebui să fie un obiectiv, pentru că ne depărtăm de fericire direct proporţional cu cât alergăm mai tare după avere.

Ne dorim o rochie, o casă, un mariaj fericit, să arătăm bine, ultimul model de telefon, o vacanţă sau o carieră împlinită întocmai ca să fim fericiţi.
 
Contează cum cheltui banii, nu câţi ai în cont
 
Psihologul târgoviştean Ionuţ Rizescu spune că dacă respectăm o regulă simplă scrisă şi în Biblie ne putem bucura la nesfârşit de avere.
 
“În momentul în care îţi clădeşti fericirea doar pe bani cred că este total greşit. Banii câştigaţi doar de dragul de a avea bani nu aduc fericirea, din contră. În momentul în care ai bani destui este bine să oferi din averea ta o parte persoanelor care au nevoie de bani. Se spune că fericirea este mult mai mare atunci când oferi cuiva bani sau cadouri decât atunci când ai tu. Sunt bune şi ajutoarele sub formă de alimente sau haine”, spune acesta.
 
În străinătate şi mai ales în SUA se practică acest gen de ajutor caritabil. Sunt asociaţii care produc foarte mulţi bani pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi. Statistic vorbind, se pare că cei care oferă bani sunt mai fericiţi decât cei care primesc. 
 
“Bănuiesc că sunt atât de multe tentaţii atunci când ai bani mulţi încât nu mai poţi să fi fericit. Dacă ai o ţintă de care să te bucuri cu tot sufletul că ai atins-o, banii aceia nici nu mai contează. Lipseşte provocarea aceea de a face ceva, de a munci pentru ceva. E greu să mai ai parte de provocări când ai totul la picioare. Se spune că fericirea vine în doze mici”, mai spune psihologul Ionuţ Rizescu.
 
Sfatul specialiştilor este să identificăm lucrurile care ne plac şi să le includem cât mai des în viaţa ta de zi cu zi. Timpul petrecut cu prietenii, o îmbrăţişare, o plimbare în parc sau o excursie la munte, o carte bună, un film sau o pasiune pe care ne-o cultivăm sunt lucruri de care ne putem bucura cu puţini bani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările