Cât de importantă este exfolierea scalpului pentru sănătatea părului. Experţii ne îndeamnă să îngrijim pielea capului la fel de atent ca şi cea a feţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Get The Gloss
FOTO: Get The Gloss

Există câteva aspecte de bază ale îngrijirii părului, iar şamponarea şi clătirea în mod regulat joacă un rol important. Însă atunci când ne confruntăm cu probleme cum ar fi mătreaţa, iritarea sau părul gras rutina aceasta nu este de ajuns pentru un păr sănătos.

Aici intervine exfolierea scalpului, care funcţionează pe acelaşi principiu al exfolierii pielii de pe faţă sau gât. 

"Murdăria, sebumul, celulele moarte şi resturile de la produsele de îngrijire a părului se acumulează pe scalp şi pot provoca iritaţii şi inflamaţii. Folosind periodic un produs exfoliant blând se poate elimina această acumulare", spune Joshua Zeichner, directorul departamentului de cercetare în dermatologie, din cadrul Spitalului Mount Sinai din New York City, potrivit prevention.com

Ce trebuie să ştim despre exfolierea scalpului 

Ca şi pielea de pe faţă, scalpul este plin de glande sebacee, care produc o substanţă uleioasă numită sebum. Acest sebum vă ajută să vă păstraţi părul moale, strălucitor şi sănătos. 

Masajul capilar efectuat în timpul exfolierii este benefic şi activează microcirculaţia sanguină.

Însă atunci când sebumul nu este controlat, glandele sebacee se înfundă şi se produce mătreaţa, apar mâncărimile, inflamaţia, iar părul devine uscat, spune Gary Goldenberg, profesor asistent de dermatologie la Şcoala de Medicină Icahn, din cadrul Spitalului Mount Sinai. De aici intră în scenă şi fragilitatea părului şi chiar pierderea firelor pe anumite porţiuni. 

Utilizarea frecventă a produselor de coafare, cum ar fi şamponul uscat sau spray-ul de păr pot bloca foliculii de păr.

Scopul exfolierii scalpului este acela de a elimina celulele moarte ale pielii şi de a deschide glandele sebacee. Destuparea porilor are ca rezultat oxigenarea pielii capului şi, mai mult, dispariţia problemelor ca mătreaţa şi descuamarea. În plus, atunci când foliculul de păr este sufocat, părul nu creşte.

Farmaciile sunt pline de produse care vă ajută în exfolierea scalpului. Totuşi, înainte de începerea unui tratament care presupune exfolierea scalpului, ar trebui să consultaţi un dermatolog pentru a provoca mai multe daune părului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite