Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Centrele after school, afaceri care nu dau greş nici în timpul pandemiei

1
29 Oct 2020 16:13:05
Autor: Corina Slămnoiu
FOTO:  Tennessee Afterschool Network
FOTO:  Tennessee Afterschool Network

Centrele autorizate after school (după şcoală - n.r.) au devenit, pentru mulţi părinţi, o variantă de luat în seamă pentru cei mici care, în perioada pandemiei, nu au cu cine să petreacă timpul.

Astfel de centre au în ofertă preluarea copiilor de la şcoală, oferirea de mese şi gustări, predarea lecţiilor de către cadre didactice şi multe variante de distracţie.
 
Pe lânga asta, after school-urile sunt deschise şi în vacanţe, şi pe perioada în care localităţile sunt introduse în scenariile roşii, până la noi reglementări.
 
„Mi s-a luat o piatră de pe inimă. Ştiu că cineva îl preia în fiecare zi de la şcoală, ia masa de prânz, face lecţiile, doarme dacă vrea şi apoi are program de voie. Reprezintă o alternativă, chiar dacă ne costă destul de mult”, spune Maria, mama unui copil de 8 ani.
 
Pentru o zi de afterschool părinţii ajung să plătească 50 de lei, poate şi mai bine. Astfel, suma lunară plătită de părinţi este cuprinsă între 800 şi 1.000 de lei.
 
Iată ce program are un astfel de centru: „Efectuare teme şi lucru suplimentar sub îndrumarea învăţătorilor de specialitate (câte un cadru la cel mult 8 copii, cu sala sa, echipată complet, ca la şcoală).
 
Gratuit pe săptămână: 2 h de engleză, 2 h de şah şi 1 h de zumba, găzduire, joacă în aer liber şi în spaţii special amenajate (mini teren de fotbal, badmington, baschet, leagăne, trambulină, căsuţa copii, balansoar, animale de companie, stradă privată pt role, biciclete, trotinete), supraveghere şi îndrumare din suflet.
 
Vârsta copiilor, cuprinsă între 5-11 ani. Menţionăm că primim cu drag şi copii de grupa mare grădiniţă, care vor beneficia de programul de afterschool al clasei 0. 
 
Oferim discipline opţionale atât pentru copiii înscrişi la afterschool, cât şi pentru toţi copiii care vor să participe în fiecare zi-17.00-19.00:cursuri de sah (8lei/1h), karate (15lei/1h), dans (10lei/1h), teatru (25lei/1,5h), pictură (25lei/1,5h), chitară (15lei/1h), limbi străine”. 
 
La toate acestea se adaugă şi găzduirea copiilor pe perioada vacanţelor, petrecei în pijama, plimbări în parc şi vizionare de piese de teatru, călătorii în afara oraşului şi multe altele. 
 
Pe aceeaşi temă: 
 
Premierul explică de ce after-school-urile rămân deschise, în timp ce şcolile s-au închis. Orban: „Au respectat măsurile şi nu au fost cazuri de infectare” 
 
Schimbare de planuri în Bucureşti: creşele şi afterschool-urile rămân deschise
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alexandru Preda
29.10.2020, 16:46:28

Aceștia sunt părinții romani. Unt în stare sa plătească, numai sa scape de proprii copiii de acasă.

Modifică Setările