Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Cinci cartiere târgoviştene vor fi reabilitate de la A la Z

0
13 Sep 2010 14:21:47
Autor: adevarul

Administraţia Târgoviştei a semnat contractul de finanţare pentru cel mai mare proiect de investiţii din istoria oraşului, a cărui valoare totală depăşeşte 150 de milioane de lei, fonduri europene nerambursabile.

Peste 32 de luni, cinci zone ale municipiului - Microraioanele VI, XI şi XII, Aleea Trandafirilor şi Cartierul CFR - vor arăta european. „Prin implementarea acestui proiect, se va schimba în totalitate infrastructura rutieră, spaţiile de parcare, spaţiile verzi, locurile de joacă pentru copii, reţelele de apă şi canalizare, iluminatul public”, spune Gabriel Boriga, primarul Târgoviştei.

Târgoviştea va avea piste pentru biciclişti
Planul strategic integrat pentru dezvoltarea durabilă a municipiului Târgovişte cuprinde şi lucrări de reabilitare şi modernizare a trotuarelor, scuarurilor, aleilor dintre blocuri, spaţiilor pentru transportul public în comun, precum şi construirea a 5 km de piste pentru biciclişti. Peste 3,3 milioane de lei noi vor fi utilizaţi în vederea dotării celor cinci zone cu echipamente pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii. Practic, va fi implementat un sistem de monitorizare urbană cu camere de supraveghere care vor fi gestionate printr-un dispecerat ce va fi organizat în cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte. „Mai există în derulare programe pentru modernizarea şi reabilitarea mai multor instituţii de învăţământ, în valoare de 80 de milioane de lei. De asemenea, este în lucru linia de centură a oraşului care va măsura 13,8 km, investiţie de 88 de milioane de lei”, afirmă primarul Gabriel Boriga.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările