Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Complexul Turistic de Nataţie de la Târgovişte a fost inaugurat. Care sunt tarifele

0
15 Aug 2016 06:56:26
Autor: Corina Slămnoiu
Fondurile cu care a fost construit Complexul Turistic de Nataţie din Târgovişte provin 50% prin Programul Operaţional Regional, bani nerambursabili, iar 50% de la Primăria Târgovişte
Fondurile cu care a fost construit Complexul Turistic de Nataţie din Târgovişte provin 50% prin Programul Operaţional Regional, bani nerambursabili, iar 50% de la Primăria Târgovişte

Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte, primul bazin acoperit, de dimensiuni olimpice, din sudul României, a fost dat în folosinţă. Investiţia se ridică la 88,34 milioane de lei, dintre care jumătate fonduri europene.

Complexul este construit pe amplasamentul fostei Baze de Agrement Crizantema din Târgovişte, ce fusese amenajată în perioada comunistă şi ajunsese într-un stadiu avansat de degradare. 
 
''Obiectivele specifice ale proiectului au constat în realizarea următoarelor construcţii: ştrandul exterior, bazin acoperit, trei terenuri de tenis, două terenuri de minifotbal, un teren de baschet, locuri de joacă pentru copii, spaţii de parcare, spaţii verzi, platforme pentru spectacole, piste pentru biciclete şi role. Ştrandul cu plaja amenajată, bazine de înot, tobogane va funcţiona numai în perioada de vară'', a spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan. 
 
 
La inaugurarea care a avut loc pe 7 august, panglica a fost tăiată de primar şi de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
 
''Îmi face o deosebită plăcere să particip alături de dumneavoastră astăzi la deschiderea acestui complex de nataţie. Complexul vine să adauge la ceea ce înseamnă Târgoviştea ca destinaţie turistică şi, în acelaşi timp, să asigure condiţii bune de petrecere a timpului liber pentru locuitorii municipiului Târgovişte şi ai judeţului Dâmboviţa. Vreau să îi felicit pe cei care s-au ocupat de realizarea acestui obiectiv, în special să îl felicit pe domnul Cristian Stan pentru că a preluat acest obiectiv în anul 2015 într-o situaţie dificilă, cu risc major de neimplementare, a reuşit să rezolve lucrurile şi astăzi putem să avem cu toţii satisfacţia unei investiţii de succes'', a afirmat Ţuţuianu. 
 
 
Fondurile cu care a fost construit Complexul Turistic de Nataţie din Târgovişte provin 50% prin Programul Operaţional Regional, bani nerambursabili, iar 50% de la Primăria Târgovişte.
 
Complexul se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, are un bazin acoperit, de 50 de metri lungime şi 25 de metri lăţime şi doi metri înălţime, cu vestiare, cu duşuri, saună, tribune. Alături de acest bazin sunt două terenuri de minifotbal cu suprafaţă sintetică, iluminate pe timp de noapte, un teren de baschet, trei terenuri de tenis, două locuri de joacă pentru copii, un aqualand şi 225 de locuri de parcare. Licitaţia pentru executarea lucrării a fost câştigată de Delta ACM 93 şi Berndorf Metall. 
 
Contractul de finanţare a acestui complex a fost semnat în luna martie 2011, de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Elena Udrea. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat în august 2012. 
 
Tarifele practicate:
 
Zona Stranduri exterioare
Luni – Vineri:
Adulti: 30 lei             Copii, elevi, studenti, pensionari: 15 lei
Sambata, Duminica:
Adulti: 35 lei             Copii, elevi, studenti, pensionari: 17,50 lei
 
Zona Bazin acoperit
Luni – Vineri:
Adulti: 25 lei             Copii, elevi, studenti, pensionari: 12,50 lei
Sambata, Duminica:
Adulti: 30 lei             Copii, elevi, studenti, pensionari: 15 lei
 
Acces teren tenis
Pe timp de zi: 30 lei/ora
Pe timp de noapte: 40 lei/ora
 
Acces teren minifotbal
Pe timp de zi: 100 lei/ora
Pe timp de noapte: 120 lei/ora
 
Acces teren baschet
Pe timp de zi: 17 lei/ora
Pe timp de noapte: 40 lei/ora
 
PE ACEEAŞI TEMĂ:
 
Cum s-a uitat de alimentarea cu apă a Complexului de Nataţie de la Târgovişte - investiţie de 88 de mil. lei
 
Târgovişte: Complexul Turistic şi de Nataţie, alt proiect european aflat în zodia incertitudinii. Termen prelungit de implementare: decembrie 2015
 
Costuri enorme de întreţinere pentru Complexul de Nataţie
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările