Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Comuna de lângă Bucureşti abandonată de autorităţi. Focarul de COVID-19 îndepărtează furnizorii şi lasă oamenii fără alimente

2
31 Mar 2020 14:37:52
Autor: Corina Slămnoiu

Situaţia halucinantă are loc în plină situaţie de urgenţă, în timp ce Guvernul României a garantat circulaţia liberă a mărfurilor şi chiar a permis, conform ordonanţelor militare, că se pot face cumpărături în baza unei declaraţii pe proprie răspundere.

În comuna dâmboviţeană Corbii Mari însă, localnicii vor fi puşi în situaţia de a nu mai avea cel puţin un aliment de bază - pâinea. Conform edilului, Ionuţ Bănică, anumiţi furnizori de panificaţie şi alte alimente refuză să mai facă livrări în comună de teama coronavirusului, care a fost contactat, până acum, de 15 persoane. 
 
„Avem probleme cu distribuitorii de pâine, agenţii economici comunicându-mi că unii dintre aceşti distribuitori nu mai vor să aducă pâine în comuna noastră. La fel şi furnizorii de la firmele care aduceau alimente, care acum ocolesc comuna noastră. Fac un apel către toţi distribuitorii să nu renunţe la activităţile economice pe care le aveau cu agenţii economici din Corbii Mari pentru că noi facem permanent dezinfecţie în jurul magazinelor, nu există probleme la acest nivel şi plus de asta să se gândească şi la cetăţenii din comunitatea noastră. Nu toţi avem coronavirus şi nu trebuie să avem astfel de probleme”, a precizat primarul Ionuţ Bănică. 
 
 
Primarul a precizat că va face o listă cu acei comercianţi pe care o va înainta Prefecturii Dâmboviţa. Primarul mai reclamă că localitatea sa a fost lăsată de izbelişte de către autorităţi. „Nu am primit niciun mesaj, nici un telefon, nicio comunicare de la CJSU, CNSU, niciun sprijin, doar Crucea Roşie a trimis alimente către persoanele aflate în izolare. Trăiesc o dramă la mine în comunitate. Din partea Prefecturii niciun semn, nu au fost prezenţi, nici preşedinte CJSU, nici vicepreşedintele CJSU”, adaugă Bănică.
 
Corbii Mari a fost lovită de pandemie, după ce un bărbtat de 57 de ani a contractat virusul într-un centru de dializă din Bucureşti, ulterior închis. Bărbatul a murit pe data de 26 martie, însă a dat virusul altor 14 persoane, printre care şi soţia şi unul dintre fii săi, care se află în spital. Alte 275 de persoane au fost izolate la domiciliu, iar protocoalele actuale nu permit testarea celor care au intrat în contact cu cei infectaţi cu noul coronavirus decât au simptome.
 
Autorităţile locale vor să demareze o acţiune de strângere de fonduri pentru încheierea unui contract cu un furnizor privat de servicii de sănătate pentru a fi testaţi toţi contacţii direcţi ai persoanelor declarate pozitiv în comună. 
 
Corbii Mari se află în sudul judeţului Dâmboviţa, la 52 de kilometri de Capitală. Are 8 sate componente şi peste 8.000 de locuitori.  
 
Primarul a lansat şi o petiţie online referitoare la situaţia din comună, prin care cere testarea tuturor contactelor directe ale bolnavilor de coronavirus. 
 
De asemenea, a demarat şi o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţia de echipamente medicale, măşti, combinezoane, mănuşi, dezinfectanţi etc. Cine vrea să doneze, o poate face aici:
 
RO12TREZ27621370201XXXXX
Trezoreria TITU,
Beneficiar Comuna Corbii Mari, cod fiscal 4402612

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Jenkins Ann
31.03.2020, 15:43:16

Comentariu considerat abuziv.

Baldwin Rochelle
31.03.2020, 19:07:53

Comentariu considerat abuziv.