Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Concert extraordinar, la Târgovişte, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”

0
15 Sep 2019 10:10:36
Autor: Corina Slămnoiu

Târgoviştea a găzduit unul dintre concertele care fac parte din cea  de-a XXIV-a ediţie a Festivalul Internaţional ”George Enescu”, ce se desfăşoară, în perioada 31 august – 22 septembrie 2019, în 11 oraşe din ţară.

Evenimentul a avut loc, vineri, 13 septembrie. Ediţia din acest an a festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România, 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida şi nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume.
 
La concertul extraordinar, organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, au participat ca invitaţi speciali cunoscutul pianist englez Peter Donohoe, tenorul Andrei Lazăr şi corul Accoustic. Concertul a fost susţinut de Orchestra Simfonică „Muntenia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijor Daniel Jinga. 
 
În cadrul Festivalului Enescu, aflat la cea de-a XXIV-a ediţie, participă nu mai puţin de 2.500 de muzicieni străini şi 1.000 de artişti români, care vor interpreta, până pe 22 septembrie, 35 de opere ale marelui compozitor George Enescu în 36 de concerte.
 
Festivalul Enescu înseamnă înseamnă 84 de concerte în capitală şi încă 30 de concerte în alte 10 oraşe din ţară.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii