Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Consilier juridic ANAF Dâmboviţa, declarat incompatibil

1
14 Mar 2014 08:01:46
Autor: Corina Slămnoiu
În perioada 05 aprilie 2005 – 23 martie 2012, Alexandrescu Alexandru Aurelian Andy a deţinut calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator al Societăţii Profesionale TEMPUS LEGIS S.R.L.
În perioada 05 aprilie 2005 – 23 martie 2012, Alexandrescu Alexandru Aurelian Andy a deţinut calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator al Societăţii Profesionale TEMPUS LEGIS S.R.L.

Alexandrescu Alexandru Aurelian Andy, consilier juridic în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Juridică, şi, respectiv, în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Dâmboviţa, a fost declarat de către ANI incomptabili, după ce a deţinut, concomitent, şi calităţile de asociat unic şi administrator al „Societăţii Profesionale TEMPUS LEGIS S.R.L.”.

 
Astfel, Alexandrescu Alexandru Aurelian Andy a încălcat dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[…] Funcţionarii publici […] pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public […] potrivit fişei postului”.
 
Alexandrescu Alexandru Aurelian Andy a deţinut funcţia publică de execuţie de consilier juridic în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Juridică, în perioada 15 martie 2010 – 15 martie 2012, iar, începând cu data de 15 martie 2012, deţine funcţia publică de execuţie de consilier juridic în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Dâmboviţa.
 
În perioada 05 aprilie 2005 – 23 martie 2012, Alexandrescu Alexandru Aurelian Andy a deţinut calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator al Societăţii Profesionale TEMPUS LEGIS S.R.L., ce are ca obiect principal de activitate: activităţi juridice.
 
Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
 
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
 
„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

vasilescu ioon
21.03.2014, 13:22:23

Sunt chiar foarte multi prin toate comunele din dambovita ,numai ca au pile bune si rezista.