Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Controale ale Poliţiei, prin localuri şi restaurante, în vederea prevenirii şi limitării infectării cu virusul Covid-19

1
5 Jul 2020 09:33:26
Autor: Corina Slămnoiu

Numărul mare de infectări din ultimele zile a pus pe jar autorităţile, care au demarat o amplă acţiune de verificare prin localuri şi restaurante, în vederea prevenirii şi limitării infectării cu virusul Covid-19.

Echipe mixte formate din politişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier, Direcţiei Sanitar Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică si cei de la Protecţia Consumatorului vor acţiona, în următoarele două săptămâni, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. 
 
Se vor desfăşura activităţi de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri, ştranduri şi terase.
 
Totodată, printre priorităţile echipelor de verificare va fi şi transportul în comun, cât şi cel feroviar.
 
„Astfel, de la începutul acţiunii şi până în această dimineaţă, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost  verificate 52 de societăţi comerciale, iar pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru încălcarea măsurilor de protecţie individuală, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 25 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
Peste 250 de cadre vor fi în teren, îna cest weekend, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Andreas TSA
5.07.2020, 09:50:17

Au reusit sa isi puna mastile??

Modifică Setările