Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

CSM Târgovişte a dat un nou campion la box, la categoria grea. Antrenorul său: „E foarte bine făcut şi dă bine cu pumnul”

0
29 Oct 2018 13:58:05
Autor: Corina Slămnoiu
Chiar dacă munceşte foarte mult la sală pentru a-şi îndeplini obiectivele pe plan sportiv, Andrei nu renunţă nici la şcoală.
Chiar dacă munceşte foarte mult la sală pentru a-şi îndeplini obiectivele pe plan sportiv, Andrei nu renunţă nici la şcoală.

Secţia de box a Clubului Sportiv Municipal Târgovişte are un greu cu care se poate mândri. La doar 17 ani, Andrei Grigore a devenit campionul ţării la categoria +91 de kilograme, o performanţă considerată de antrenorul sportivului, maestrul Nicu Tamaş, drept una senzaţională.

Despre elevul său, antrenorul Nicu Tamaş spune că dă bine cu pumnul şi e bine făcut.
 
„El şi anul trecut ar fi trecut ar fi ieşit campion, dar a murit tatăl său şi a trebuit să plece de la turneu. A luat, totuşi, locul 5 la Campionatul European. El face parte şi din lotul naţional. El trebuie să muncească mult mai mult, pentru a face faţă la seniori. Din 2020 va intra la seniori. E foarte bine făcut şi dă bine cu pumnul. El mai are medalii la Campionatele Naţionale de Cadeţi”, spune antrenorul Nicu Tamaş.
 
De altfel, finala categoriei de la Piatra Neamţ, care a avut loc pe 15 octombrie, s-a încheiat înainte de limită, după ce adversarul lui Andrei a abandonat lupta în repriza a doua.
 
 
Medalia de aur şi primul titlu obţinut la tineret a avut o însemnătate aparte pentru că Andrei a ţinut să i-l dedice tatălui său, decedat în urmă cu un an.
 
“Am reuşit! Am doborât toţi adversarii, îi mulţumesc lui Dumnezeu. Am ieşit campion! Tată, sper că te-am făcut mândru. Te iubesc mult chiar dacă nu mai eşti cu mine”, a spus Andrei Grigore după performanţa de realizată la ultima ediţie a Campionatului Naţional de Tineret.
 
Andrei are şi o performanţă bună la Campionatele Europene de Juniori - locul 5.
 
Pe parcursul competiţiei, Andrei Grigore i-a învins pe: Robert Marcu (Jiul Rovinari) – sferturi de finală, Alexandru Ivan (CSA Steaua Bucureşti) – semifinale şi Darius Forai (Zalău) – finală.
 
„Am câte două antrenamnte în fiecare zi. Am depus mult efort pentru această competiţie, atât fizic cât şi psihic. Anul trecut am avut această cumpănă cu tatăl meu şi am dat totul pentru performanţă acum. Sunt mândru de mine şi de ce am reuşit să obţin cu multă ambiţie. Acum am fost convocat la lotul naţional de tineret şi la anul, daca mă calific la europene voi participa şi la mondiale. 
 
 
Chiar dacă munceşte foarte mult la sală pentru a-şi îndeplini obiectivele pe plan sportiv, Andrei nu renunţă nici la şcoală. Spune că vrea să devină antrenor după ce va absolvi cursurile Liceului Nr. 4 din Târgovişte.
 
„Mă împart şi penru şcoală şi pentru box. Vreau să îmi fac un viitor şi nu voi renunţa la şcoală. După ce termin liceul am de gând să dau la Facultatea de Sport ca să ies profesor sau antrenor”, mai spune el.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările