Cum îi ajută un proiect educaţional pe copiii de grădiniţă să înveţe să mănânce sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acest proiect îi va ajuta pe copii să înveţe obiceiuri sănătoase de îngrijire personală
Acest proiect îi va ajuta pe copii să înveţe obiceiuri sănătoase de îngrijire personală

Vineri, 16 februarie 2018, va avea loc Etapa finală a Concursului Internaţional "Să cresc mare şi voinic", organizat de Grădiniţele Alexandrina Simionescu Ghica şi Rază de Soare din Târgovişte şi de Grădiniţa nr. 48 din Brăila, concurs derulat, ca în fiecare an, cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare Judeţene.

Evenimentul va fi găzduit de Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte, începând cu ora 9.30şi va cuprinde mai multe activităţi, care îi vor avea în centru pe copiii participanţi, dar şi cadrele didactice şi părinţii implicaţi în acest proiect educativ.

"Educaţia pentru sănătate trebuie să înceapă de la o vârstă timpurie pentru că  în această etapă de viaţă se dobândesc obiceiuri care marchează dezvoltarea armonioasă a viitorilor adulţi. Acest proiect îi va ajuta pe copii să înveţe obiceiuri sănătoase de îngrijire personală (igiena dentară, igiena corporală), igiena alimentaţiei, să adopte un comportament sănătos privind consumul de apă, fructe şi legume, cât şi importanţa activităţii fizice zilnice", se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori.

SECŢIUNILE CONCURSULUI:

Secţiunea I – preşcolari  (participare directă/ indirectă)- creaţii artistico-plastice realizate în orice tehnică: desene, pictură, colaje, postere, afişe etc., având ca temă educaţia pentru sănătate.

Secţiunea a II-a – cadre didactice - creaţii literare (povestiri, poezii, ghicitori, scenete etc.), mijloace de realizare, exemple de bune practici, opţionale, proiecte didactice despre  educaţia pentru sănătate în vederea realizării unui Ghid de bune practici privind educaţia pentru sănătate cu ISSN, în format electronic.

Vineri participanţii vor fi întâmpinaţi la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte la ora 9.30, iar de la ora 10.00 va începe concursul, fiecare cadru didactic fiind însoţit de un echipaj format din câte 3 copii. După cele 30 de minute alocate probei practice a concursului, cât timp comisia de evaluare va juriza, copiii vor participa la un spectacol susţinut de Ada Jitariu,  reprezentant al Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte. 

Juriul va avea o misiune grea, deoarece, alături de lucrările copiilor dâmboviţeni, participanţi direcţi, pe adresa Grădiniţei Alexandrina Simionescu Ghica Târgovişte, au fost înscrise peste 1.000 de lucrări ale celorlalţi copii, din toată ţara, dar şi din străinătate.

Expoziţia cu lucrările copiilor va putea fi vizitată, gratuit, de pe 16 până pe 23 februarie 2018, la parterul Colegiului Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte. 

Festivitatea de premiere a preşcolarilor se va desfăşura în intervalul orar 11.30 – 12.00. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite