Cum scăpăm în mod natural de respiraţia urât mirositoare. Studiile care arată că „un pahar de vin nu strică niciodată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la Harvard spun că aproximativ o treime dintre oameni spun că respiraţia urâtă reprezintă, uneori, o problemă. De asemenea, este şi unul dintre motivele pentru care oamenii merg la medicul dentist.

Cafeaua, alcoolul, ceapa şi usturoiul pot provoca respiraţia urat mirositoare, la fel ca dietele în care se consumă mulţi carbohidraţi.

Cu toate acestea, experţii sunt de acord că primul motiv pentru care oamenii suferă de respiraţia urât mirositoare, cunoscută şi sub numele de halitoză, este igienă orală precară. Mii de bacterii trăiesc sub gingii şi în spatele limbii. 

Dacă dinţii nu sunt curăţaţi în mod regulat şi corect, bacteriile se vor hrăni cu proteinele şi particulele de alimente din gură şi vor elibera gazele cunoscute sub denumirea de compuşi de sulf volatili. 

Pe lângă mirosul urât, există şi pericolul unor boli ale cavităţii bucale, spune dr. Steven G. Goldberg, pentru prevention.com.

Când respiraţia aceasta este persistentă, experţii spun că este vorba, cel mai probabil, de simptomele unei  probleme de sănătate mai grave. Aproximativ 10% dintre persoanele cu respiraţie urât mirositoare pot avea o boală sau o infecţie, precum pneumonie sau bronşită. Unele pot avea boală de reflux gastroesofagian, diabet, sau afecţiuni hepatice sau renale. 

Modalităţi de înlăturare a respiaţiei urât mirositoare 

Clătiţi-vă cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este un parfum natural care neutralizează aciditatea si distruge bacteriile care provoacă acele gaze. Adăugaţi o jumătate de linguriţă de apă şi periaţi-vă dinţii timp de  30 de secunde.

image

Încercaţi sucul de aloe vera. Aloe vera este un anti-bacterian care combate placa dentară. Clătiţi gura dimineaţa şi noaptea cu suc de aloe vera.

image

Renunţă la fumat. Respiraţia fumătorului se numeşte aşa pentru un motiv: fumatul şi produsele din tutun măresc numărul bacteriilor din gură şi provoacă respiraţia dizgraţioasă şi boala gingiilor şi, uneori, cancerele bucale.

image

Stai hidratat. Dacă nu beţi suficientă apă fluxul salivar scade, ceea ce poate determina mirosul urât.  

image

Un pahar de vin nu strică niciodată. Un studiu realizat în Jurnalul de Chimie Agricolă şi Alimentaţie a constatat că consumul moderat de vin roşu poate inhiba creşterea bacteriilor. 

image

Desigur, la toate acestea putem adăuga guma de mestecat sau ceaiul de mentă. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite