Cum pot supravieţui companiile celei mai mari crize financiare, cauzată de pandemia de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: rt.vom
FOTO: rt.vom

Pe măsură ce ţările îşi închid graniţele pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus, cel mai mare dezastru cu care se confruntă întreprinderile mari şi mici este blocajul economiei globale.

În majoritatea ţărilor afectate de pandemie, Covid-19 a zguduit pieţele financiare şi economia reală se confruntă cu probleme şi mai grave: multe companii nu vor putea supravieţui fără o salvare din partea guvernelor.

Distanţarea socială este una dintre primele şi, se pare, cele mai eficiente măsuri de prevenţie pe care le pot lua ţările afectate. 

Practica aceasta însă ar putea îngropa întreprinderile mici şi mijlocii, deschizând calea pentru marile corporaţii care se vor bucura de sprijinul guvernelor şi băncilor.

„Întreprinderile mici şi mijlocii sunt coloana vertebrală a oricărei economii şi, de asemenea, este probabil să fie cele mai afectate de distanţarea socială. Pur şi simplu nu au capacităţile unui gigant precum Amazon pentru a continua să livreze. Ei se bazează pe interacţiuni faţă în faţă şi astfel orice blocare prelungită poate fi devastatoare”, a declarat pentru rt.com, Christopher A. Hartwell, profesor la Universitatea Bournemouth, UK. 

Companiile aeriene au fost primele care au simţit impactul devastator al coronavirusului, deoarece au fost nevoite să reducă drastic zborurile, pe fondul cererii scăzute şi al închiderii graniţelor. Analiştii consideră că acestea fi primele companii care vor primi ajutor financiar. 

Specialiştii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeenlandă, au analizat impactul Covid-19 asupra diferitelor tipuri de afaceri şi cum vor decurge în viitoarele crize legate de pandemie O recesiune economică globală este acum inevitabilă. 

Cu toate acestea, aşa cum s-a demonstrat în trecut, nu toate întreprinderile sunt afectate în acelaşi mod de aceeaşi recesiune. De exemplu, piaţa mărcilor de lux şi-a revenit mai repede, potrivit newsroom.co.nz.

Aşa cum se întâmplă şi în România, din cauza stării de urgenţă, sectoare precum turismul şi restaurantele vor avea cel mai mult de suferit.

De asemenea, companiile cu salariaţi puţini vor fi afectate. În medie, companiile cu mai puţin de 500 de angajaţi au rezerve care le-ar permite să se descurce cel mult o lună, potrivit unui studiu realizat de Institutul Chase JPMorgan. 

 

Sfaturi pentru firmele mici

Economiştii îi îndeamnă pe patroni să fie la curent, în primul rând, cu toate informaţiile oficiale despre Covid-19 şi să respecte indicaţiile pe care autorităţile de sănătate publică le emit. 

Dacă afacerea dvs. este deja afectată de criză, începeţi să evaluaţi daunele. Dacă nu sunteţi încă afectat, ar trebui să fiţi în continuare capabil să faceţi câteva proiecţii în cazul în care aţi fi afectat. 

Ar trebui să acţionaţi încă de pe acum pentru a îmbunătăţi fluxurile de numerar. O metodă bună ar fi să începţi să vindeţi mult mai mult online. Verificaţi cum este cel mai bine să livraţi produsele dvs. către clienţi. Furnizorii de servicii ar trebui să investigheze soluţii digitale pentru a reduce nevoia de interacţiune fizică. În consecinţă, alegeţi să închideţi unele dintre locaţiile dvs. fizice.

Identificaţi angajaţii cei mai valoroşi pentru afacerea dvs. şi oferiţi-le sarcini precise. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite