Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Dâmboviţa: Rata de infectare cu SARS-CoV-2 continuă să crească în mai multe localităţi. Autorităţile au decis trecerea mai multor şcoli în scenariul roşu

0
22 Oct 2020 22:52:20
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Numărul de infectări cu noul coronavirus continuă să crească în Dâmboviţa, autorităţile din acest judeţ constatând, joi, depăşirea pragului de 3 la mie în două localităţi şi depăşirea indicelui de 1,5 la mie în alte cinci. În acest context, în cele şapte localităţi au fost instituite restricţiile privind purtarea măştii şi funcţionarea restaurantelor, cafenelelor, sălilor de jocuri şi instituţiilor culturale.

"Se constată depăşirea limitei de 3/1.000 locuitori a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în următoarele unităţi administrativ-teritoriale: Cândeşti (3,72 cazuri/1000 locuitori), Nucet (3,5 cazuri/1000 locuitori). Se constată depăşirea limitei de 1,5/1.000 locuitori a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în următoarele unităţi administrativ-teritoriale: Dărmăneşti (2,13 cazuri/1000 locuitori), Doiceşti (2,12 cazuri/1000 locuitori), Găeşti (1.66 cazuri/1000 locuitori), Pietroşiţa (1,59 cazuri/1000 locuitori)”, se arată într-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa adoptată joi.
 
În aceste condiţii, în cele şapte localităţi au fost instituite măsurile restrictive prevăzute în ordonanţa de urgenţă privind prelungirea stării de alertă, adoptată săptămâna trecută de Guvern. 
 
Printr-o altă hotărâre, adoptată tot joi, CJSU Dâmbovia a decis că toate unităţile de învăţământ din comunele Cândeşti şi Nucet vor funcţiona în scenariul baza scenariului roşu. Tot cursuri online vor organiza şi unităţi didactice din alte localităţi. Este cazul Şcolii Gimnaziale “I. Al. Brătescu Voineşti” Târgovişte, al Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte, însă măsura este valabilă şi pentru clasele a V-a – grupa 2, a VI-a – grupa 2, a VII-a – grupa 2, a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 3 Moreni, clasele a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale  “Tudor Vladimirescu” Târgovişte, clasa I B din cadrul Şcolii Gimnaziale “Prof. Paul Bănică” Târgovişte, clasa a XII-a E din cadrul Colegiului Naţional “Constantin Carabella”, clasa în regim simultan Pregătitoare + III din cadrul Şcolii Primare Mărunţişu Costeşti Vale (structură a Şcolii Gimnaziale Costeşti Vale).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările