Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

De ce preferă izolarea oamenii cu IQ ridicat. „La ei, gradul de fericire este direct proporţional cu singurătatea“

5
3 Jun 2016 04:05:22
Autor: Corina Slămnoiu
FOTO heraldsun.com.au
FOTO heraldsun.com.au

Unde este prea multă inteligenţă este şi multă singurătate. Asta au demonstrat, recent, cercetătorii britanici de la British Journal of Psychology, care spun că „geniile“ sunt mai fericite când sunt singure.

 
“În percepţia lor, interlocutorul nu este destul de dezvoltat din punct de vedere intelectual pentru a întreţine o convorbire cu ei. Deja pleacă cu o idee preconcepută din cauza eşecurilor anterioare în purtarea unor discuţii pe teme adecvate personalităţii persoanelor supr inteligente. Nu neapărat cei din jur nu îi înţeleg, cât cei din jur nu se ridică la nivellul aşteptărilor lor”, crede psihologul târgoviştean Eugen Florea.
 
Persoanele inteligente tind să îşi caute parteneri de acelaşi nivel pentru a putea relaţiona adecvat sau caută grupuri unde se pot impune ca lider. 
 
“De aceea se spune că marile genii rămân prieteni pe viaţă. Uneori simt şi chiar îşi pierd timpul o persoană inteligentă atunci când vorbesc cu cei inferiori. Ei au un nivel al fericirii mai ridicat dacă rămân singuri. De exemplu, cei care locuiesc în comunităţile rurale sunt mai fericiţi decât cei din mediul urban. Gradul de fericire este direct proporţional cu singurătatea. De aceea preferă să fie singuri. Contează foarte mult şi interesele acestei persoane”, mai spune Eugen Florea.
 
Ceea ce se poate face pentru a reduce acest sentiment de izolare în rândul persoanelor cu un IQ ridicat este ca restul persoanelor să le încurajeze şi să le înţeleagă valorile şi principiile după care se ghidează de-a lungul vieţii. Suportul şi înţelegerea i-ar putea ajuta să se simtă integraţi, motiv pentru care dorinţa de socializare ar putea creşte.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Get0dac
3.06.2016, 13:27:20

Este adevărat.

+2 (4 voturi)
Dacus Lupus
3.06.2016, 14:57:58

Da, si eu ma simt identificat :D :D :D

-3 (3 voturi)
Pathfinder RO
3.06.2016, 17:31:13

Dacus Lupus :) Io am alta parere. Nu "preferă izolarea". Nu e vorba de "gradul de fericire". Dar e clar ca-i despre "valori şi principii" si, de asemeni, de pierderea timpului... Vorba aia: mama prostilor e tot timpul bortoasa...

+1 (1 vot)
Camelian Propinatiu
4.06.2016, 09:34:39

Geniile de azi nu rezista tentatiei Facebook.

Namalas Salaman
3.06.2016, 22:39:09

MIzantropia salvează România!

+1 (1 vot)
Modifică Setările