Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Decizie: Se demolează construcţiile ilegale din munte

0
20 Jun 2011 15:23:39
Autor: adevarul
Decizie: Se demolează construcţiile ilegale din munte
Decizie: Se demolează construcţiile ilegale din munte

Consiliul Judeţean Dâmboviţa investeşte masiv pentru dezvoltarea zonei turistice Padina-Peştera. Aici, se va dezvolta o staţiune olimpică pentru sporturi de iarnă, care va găzdui peste doi ani Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Se lucrează pentru modernizarea drumului de acces şi dezvoltarea pârtiilor de schi. Administraţia judeţului a reuşit să definitiveze procedura de expropriere a terenurilor, iar acum urmează să se pună în practică proiectul în sine.

Termen de demolare: august 2011


În acest context, demolarea construcţiilor ridicate fără autorizaţie a venit firesc. „Am dat deja ordin de demolare pentru patru construcţii fără autorizaţie din zona Padina. Ele urâţesc peisajul şi trebuie demolate. Am fixat ca termen mijlocul lunii august. Vreau ca acestă zonă să păstreze frumuseţile naturale, iar turiştii să se bucure în continuare de locuri pitoreşti. Intenţionăm să înfiinţăm, după modelul american, un corp al jandarmilor montani, care să vină şi să aplice amenzi tuturor celor ce îşi bat joc de natură”, spune Florin Popescu.

Acţiunea este abia la început, însă niciun proprietar care a construit fără autorizaţie nu va scăpa de rigorile legii. Secretarul Primăriei Moroeni, Gheorghe Claudiu, spune că se lucrează la identificarea tuturor cabanelor, gardurilor împrejmuitoare şi barăcilor ridicate ilegal şi care nici nu concordă cu arhitectura propusă pentru zona montană Padina-Peştera.

„După ce vom afla clar cine sunt proprietarii, vom trimite somaţii pentru demolare. Evident, sunt obligaţi să respecte hotărârile pe care le vom lua”, afirmă Gheorghe Claudiu. Cea mai mare construcţie propusă spre demolare este Cabana Diana. Am încercat să luăm legătura cu proprietarul, însă nu a fost de găsit din cauza unor probleme de sănătate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările