Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Deţinuţii de la Mărgineni sărbătoresc Centenarul la Biblioteca Judeţeană

0
27 Nov 2018 06:46:43
Autor: Corina Slămnoiu
Deţinuţii de la Mărgineni, reintegraţi de Centenar
Deţinuţii de la Mărgineni, reintegraţi de Centenar

Penitenciarul Mărgineni, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană I.H. Rădulescu din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, organizează în data de 27 NOIEMBRIE 2018 o întâlnire interactivă denumită simbolic “Sărbătorim împreună o zi de istorie - 100 de ani România”, activitate ce are ca scop celebrarea centenarului Marii Uniri.

 
La activitatea care va avea loc în cadrul bibliotecii, începând cu ora 10.00, vor participa persoane private de libertate selecţionate în cadrul activităţilor de reintegrare socială organizare în penitenciar.
 
„Având în vedere importanţa de a valorifica, din punct de vedere educativ, orice aspect al vieţii cotidiene, în beneficiul persoanelor care execută pedepse privative de libertate, Penitenciarul Mărgineni, prin sectorul de reintegrare socială, organizează acest eveniment în cadrul proiectului educaţional „De vorbă cu personalităţile”, prin organizarea unor întâlniri cu personalităţile marcante din zona în care se află unităţile de detenţie. Evenimentul va fi astfel marcat de prezenta doamnei profesor Emilia Luchian, cadru didactic în cadrul Colegiului Naţional Mihai Viteazul Ploieşti”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Mărgineni.
 
Potrivit Penitenciarului, aceste întâlniri urmăresc promovarea adevăratelor valori sociale şi dezvoltarea unor calităţi umane, precum dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare, munca, studiul, perseverenţa, corectitudinea şi pasiunea, în special la categoriile penale considerate a avea şanse mai mari de reabilitare socială, după efectuarea sancţiunilor penale. 
 
„Contactul nemijlocit cu persoane care, prin efort propriu, susţinut, au obţinut recunoaşterea colectivităţii, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă care le-au marcat existenţa acestor persoane, pot constitui subiecte de reflecţie şi pot canaliza resursele individuale ale celor prezenţi în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social”, se mai arată în comunicat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările