Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Efectul Caracal. Zeci de apeluri la 112, într-o singură zi, în Dâmboviţa

0
29 Aug 2019 07:15:05
Autor: Corina Slămnoiu

Efectul Caracal care pe umerii poliţiştilor. În Dâmboviţa, într-o singură zi, poliţiştii au intervenit la 47 de evenimente, dintre care 35 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

„De asemenea, poliţiştii au constatat 39 de infracţiuni, dintre care 15 contra persoanei, 16 contra patrimoniului, 12 dintre acestea fiind furturi şi 2 de natură economico-financiară. Pentru neregulile descoperite în teren, poliţiştii au aplicat 322 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la 85.855 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
Prin proiectul iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne se vor aduce "o serie de modificări esenţiale pentru a îmbunătăţi modul în care sunt căutate personale dispărute şi felul în care se intervine pentru localizarea persoanelor", în special a celor despre care există informaţii că sunt în pericol iminent.
 
Conform unui comunicat al MAI, proiectul de lege prevede posibilitatea utilizării unor mijloace şi metode de localizare, specifice până în prezent doar procesului penal, pentru găsirea unei persoane dispărute aflate într-o situaţie de vulnerabilitate.
 
La acest moment nu există posibilitatea legală de a găsi o persoană dispărută prin localizarea telefonului mobil pe care îl are asupra sa, acest lucru fiind posibil doar atunci când există indicii că este vorba de o infracţiune şi se deschide un dosar penal.
 
De asemenea, proiectul prevede posibilitatea utilizării tehnicii de localizare şi atunci când persoana dispărută aflată într-o situaţie de vulnerabilitate (ex: este victima unei infracţiuni de răpire) contactează autorităţile prin mijloace informatice de comunicare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările