Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Erdemir a demarat investiţiile pentru acest an: a pompat 2,5 mil. de euro în noi linii de producţie

0
19 Feb 2014 09:08:34
Autor: Corina Slămnoiu
În momentul de faţă, la Erdemir Târgovişte lucrează 270 de salariaţi
În momentul de faţă, la Erdemir Târgovişte lucrează 270 de salariaţi

În timp ce Mechel Târgovişte se zbate în agonie, la Erdemir Târgovişte, lucrurile par să meargă din ce în ce mai bine. Patronii turci au dat undă verde investiţiilor de milioane de euro, iar în curând, s-ar putea face şi angajări, pentru că media de vârstă a muncitorilor a trecut de 50 de ani.

 
"Ermdemir a decis continuarea investitiţiilor începute. Este vorba de o staţie de decapare pe linia de tratamente termice. Acum e veche şi nu prea mai face faţă. Ar trebui făcute nişte investiţii pe partea de normalizare. Au fost terminate deja lucrările la liniile de tăiere foi şi lăcuire. Important era să se finliazeze. S-a luat hotărârea că se vor băga bani în România, ceea ce este foarte important. Avem o perspectivă", a declarat Nicolae Dragodănescu, preşedintele Sindicatului "Valahia" din cadrul Erdemir Târgovişte.
 
20 de milioane de euro în următorii ani
 
Asigurările că planul de investiţii va continua şi pe termen lung au fost primit chiar de preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

 
"Am avut o întâlnire cu reprezentanţii conducerii companiei ERDEMIR ROMÂNIA, membru al Grupului Erdemir, producător de bobine electrice şi benzi de oţel. Am discutat cu directorul general - Erdoğan GÜNAY şi cu directorul financiar - Uğur Cudi GÜL. Sunt bucuros să constat că Erdemir este o companie solidă, cu viziune şi perspective concrete de creştere. Au un buget de 2,5 milioane euro pentru 2014 şi, foarte important, se află în discuţia board-ului companiei ideea unui proiect amplu pentru următorii ani, de circa 20 de milioane de euro. Îmi doresc ca astfel de iniţiative să prindă contur şi voi fi unul dintre cei care să vină în sprijinul acestor eforturi acolo unde e necesar", a spus Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.
 
Deocamdată nu se vor face angajări, deşi, spune Dragodănescu,ar fi nevoie de o "infuzie" de tineret.
 
"S-a dispus să facem noi un plan de măsurui cu ne trebuie, de ce mai avem nevoie. Lista e lungă. Să sperăm că toată va avea ok-ul conducerii, dar important e că demersul nostru de a scădea costurile, dar în acelaşi timp să avem şi calitate, este pe placul patronatului. Noi angajări ar cam trebui să se facă. De un an de zile ne-am conservat, ba au mai plecat la pensie mulţi dintre angajaţii noştri. Ar trebui să mai apară şi ceva tineret pentru că media de vârstă la Erdemir Târgovişte este destul de ridicată, undeva la 50 de ani, ceea ce nu prea e bine", a mai spus liderul de sindicat.
 
În momentul de faţă, la Erdemir Târgovişte lucrează 270 de salariaţi, dar ar mai fi loc de încă 70-80 de persoane.
 
Producţia pe anul 2014 se preconizează a ajunge la aproximativ 5.000 de tone de bandă electrotehnică.

ERDEMIR ROMANIA, membru al Grupului ERDEMIR, produce bobine si benzi de otel electric. Acesta a fost înfiinţat în anul 1974 ca LBE (Laminorul de Benzi Electrotehnice), privatizat în anul 2002.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii