Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Dreptul la joacă al copiilor, interzis de Arhiepiscopia Târgovişte în Parcul Mitropoliei

18
11 Aug 2015 14:12:07
Autor: Corina Slămnoiu
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte susţin că plasele au fost montate cu avizul administraţiei locale, însă Primăria neagă acest lucru
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte susţin că plasele au fost montate cu avizul administraţiei locale, însă Primăria neagă acest lucru

Imagini dezolante, astăzi, în Parcul Mitropoliei din Târgovişte, unde spaţiile de joacă a fost acoperite cu o plasă densă, limitând accesul celor mici la aparate. Măsura luată de Arhiepiscopia Târgovişte interzice, astfel, dreptul celor mici la joacă. Reprezentanţii Bisericii spun, însă, că măsura a fost luată pentru a nu deranja slujba religioasă oficiată în cinstea Sfântului Nifon.

 
Locul de joacă din Parcul Mitropoliei Târgovişte a fost interzis celor mici pentru 24 de ore. Copiii care au venit astăzi în parc să se joace s-au strecurat pe sub pânza neagră ca să ajungă la balansoare. Unii dintre ei chiar s-au accidentat.
 
 
"Sunt în vizită astăzi, la Târgovişte, dar nu îmi explic de ce au fost acoperite locurile de joacă. Băiatul meu vroia să se dea pe tobogan. Poate au vrut să evite accidentele, nu ştiu"
 


  Părinţii consideră că aceste plase reprezintă un pericol pentru cei mici veniţi în Parc să se joace. Copiii nu au ţinut cont, au intrat pe dedesubt şi şi-au făcut loc să se joace. 
"Ar fi trebuit să îi lase pe cei mici să se joacă. Văd că s-a acoperit spaţiul de joacă. Să ştiţi că nu e normal. Oricum, cei mici s-au băgat prin plasa aceeaia. Un băiat şi-a prins piciorul acolo. Trebuie să lăsăm copiii să se joace. E vacanţă, ce Dumnezeu?! Cei mici se plictisesc, nu pot sta într-un loc atâta timp"
 

Cine minte?

 
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte susţin că plasele au fost montate cu avizul administraţiei locale, însă Primăria neagă acest lucru.
 
"Primăria Târgovişte a dat aprobare pentru acest lucru şi ca să nu existe niciun fel de probleme pentru cei care sunt veniţi aici, s-a luat această decizie. Nu cred că incomodează pe cineva acest lucru, pentru că e vorba doar de câteva ore. Este evenimentul central pentru judeţul Dâmboviţa şi majoritatea credincioşilor şi locuitorilor sunt aici. După finalizarea slujbei, spaţiul respectiv va redeveni folosibil", a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte, pr. Marian Puiescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

mircea georgescu
11.08.2015, 14:28:36

Mantuitorul a spus, "lasati copii sanina la mine"! Dar Mantuitorul nu era preot!

+4 (4 voturi)
mircea georgescu
11.08.2015, 14:30:06

Scuze! Lasati copiii sa vina la Mine!

+4 (4 voturi)
Freija Vanir
11.08.2015, 20:10:30

Imi explica cineva de ce nu le-a pus nimeni plasa aia pe altar nesimtitilor alora?

+4 (4 voturi)
Aglika Oltean
11.08.2015, 20:54:49

Cui i e frica de vocile si rasul copiilor? bre, psihopatilor in sutana.... Afara popii din scolile din Romania, astia nu iubesc copiii, isi iubesc numai burtele grase si buzunarele pline! Imi vine sa vomit de ideile lor perverse.... si de ora lor infecta de religie...

+5 (5 voturi)
puiescu marian
11.08.2015, 21:43:35

COMUNICAT DE PRESĂ Referitor la indisponibilizarea temporară a locului de joacă din Parcul Mitropoliei, facem următoarele precizări: Arhiepiscopia Târgoviștei a obținut aprobarea Comisiei de specialitate pentru desfășurarea unei acțiuni publice în zilele de 10 și 11 august a.c., în Parcul Mitropoliei, pentru organizarea ceremoniilor legate de sărbătorirea Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești. Cunoscând că pentru a se închina la sfintele moaște ale Sf. Ier. Nifon vor veni în Parcul Mitropoliei circa 20.000 de oameni și pentru a preveni eventuale incidente neplăcute, Arhiepiscopia Târgoviștei a luat decizia protejării copiilor care ar utiliza locul de joacă indisponibilizându-l temporar, el fiind redeschis astăzi, în jurul prânzului, după încheierea ceremoniilor. Este complet regretabilă înțelegerea eronată a rațiunii acestei decizii, în anumite spații mediatice, având în vedere interesul și binele public. Interpretarea exclusiv legalistă și juridistă este complet nefolositoare înțelegerii corecte a situației. Desigur, ne exprimăm regretul că a fost necesară luarea unei astfel de decizii, dar scopul și finalitatea ei au dovedit justa ei viabilitate. BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

-4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (18)