Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

FOTO Un nou concurs muncit, la cupa „Floare de Colţ”

1
23 Oct 2019 07:30:28
Autor: Corina Slămnoiu

A patra ediţie a concursurilor montane dotate cu Cupa Floare de Colţ s-a derulat în perioada 18-20 octombrie 2019, având ca organizator Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în parteneriat cu Organizaţia Naţională "Cercetaşii României" - Centrul Local "Naparis".

Concursul, având cofinanţare din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa s-a desfăşurat  la limita dintre masivele Bucegi şi Leaota , pe valea Ialomiţei, în zona Taberei Căprioara şi a beneficiat de participarea a 8 echipe de câte patru tineri (2 fete şi 2 băieţi), cu vârsta între 14 şi 25 de ani, din judeţul Dâmboviţa, reprezentând mai multe unităţi de învăţământ sau ONG-uri.
 
În cursul primei zile, în frumoasa sală de mese a taberei Căprioara, tinerii au primit interesante informaţii legate de marcajele turistice, au văzut şi chiar probat echipament de munte sau echipament specific pentru alpinism.
 
 
Ziua a doua a fost dedicată atelierelor practice, ceea ce s-a concretizat printr-o inedită drumeţie pe valea Raciului, la captarea făcută în anii 60 pentru alimentarea cu apă a Hidrocentralei Moroeni (Gâlma) sau în probele pline de adrenalină constând în căţărare şi rapel pe impresionanta Gâlmă a Ialomiţei, o stâncă scăldată de blândul soare de toamnă. La întoarcerea de la aceste ateliere s-a făcut şi o ecologizare a traseelor parcurse. 
 
Ziua de duminică a început cu teoria orientării cu busolă, urmată de un animat concurs contratimp, cu echipe participante cu mare ardoare în câştigarea de puncte. 
 
La final, fiecare participant a primit câte o medalie, iar echipele câte un trofeu simbolic. Practic, la sfârşitul taberei, a câştigat exuberanţa tinerilor, a câştigat curiozitatea lor, a câştigat Educaţia altfel.
 
Acest nou proiect a fost cea de-a 90-a etapă a programului Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ "Natura ne învaţă primii paşi în viaţă", program care a implicat până în prezent, aproape 4500 de persoane în cei zece ani de la înfiinţarea asociaţiei.
 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Hoher Herman
23.10.2019, 11:22:15

Bah, organizatorii, voi sunteti CRETINI? Cum sa faci catarare "contratimp"? Le pui viata in pericol. Catararea si alpinismu' in general presupune rabdare si experienta. Orice miscare gresita te poate costa viata. Da voi cretinii vreti "contratimp". Rusine.