Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

FOTO Relaxare de weekend în ţarcul „blondelor” de la Runcu. Centrul de echitaţie aflat la poalele Leaotei

0
7 Aug 2020 04:10:07
Autor: Corina Slămnoiu
FOTO: Nini Porojan / Facebook
FOTO: Nini Porojan / Facebook

Câteva clipe de relaxare, în această perioadă tulbure, sunt binevenite. O variantă demnă de luat în calcul este centrul de echitaţie din comuna Runcu, judeţul Dâmboviţa, acolo unde turiştii pot petrece mai multe zile speciale.

Din 2015, în Runcu, există un centru de echitaţie, care atrage anual 6.000 de turişti. Centrul Potcoava dispune şi de o pensiune, unde turiştii se pot relaxa. 
 
Centrul de echitaţie are 17 cai din rasa Haflinger şi trei ponei. 
 
Astăzi Potcoavă este deja cunoscută în rândul iubitorilor de cai precum şi a celor care iubesc să fie aproape de natură şi au curiozitate legată de cai. În plus, familiile cu copii sunt din ce în ce mai prezente la diversele tabere tematice care au loc aici precum şi pentru a petrece o după amiază sau un weekend departe de agitaţia oraşului.
 
„Trebuie să spunem că lucrurile s-au schimbat mult de când am început şi până acum. La nivelul întregii ţări, perioada comunistă a distrus cam toate locurile de călărie. Acum suntem într-o revenire. În fiecare an apar 7-10 centre de călărie noi”, mărturiseşte Ionuţ Popescu, patronul centrului de echitaţie.
 
Pandemia de COVID-19 a închis, ca peste tot în ţară şi în lume, activitatea unităţilor de cazare, dar situaţia s-a schimbat.
 

FOTO: Nini Porojan / Facebook
 
Începând din luna iunie se pot face rezervări la Potcoava, atât pentru pachete cu cazare şi mese cât şi pentru echitaţie.
 
„Ne-am pregătit mult pentru acest moment, am luat toate măsurile de igienă pentru ca toţi cei care ne vor călca pragul să se simtă în siguranţă şi vă aşteptăm cu drag”
 
Pentru cei care vor să înveţe să călărească, Centrul de Echitaţie a pregătit mai multe pachete, care includ atât lecţiile de călărie, cât şi cazarea. 
 

FOTO: Nini Porojan / Facebook
 
Centrul Potcoava îi aparţine lui Ionuţ Popescu, un bucureştean care se visa prezentator de televiziune. El a devenit unul dintre cei mai importanţi investitori în domeniul turismului din Dâmboviţa.  
 
A construit, în 2015, un centru de echitaţie şi o pensiune, în comuna dâmboviţeană Runcu. Centrul Potcoava a atras 6.000 de turişti anul trecut şi a ajuns la o cifră de afaceri de peste 1,6 milioane de lei.
 
 

Cum se ajunge la Potcoava

Centrul se află în nordul judeţului Dâmboviţa, la poalele munţilor Leaota, în comuna Runcu, la 37 de kilometri de Târgovişte, 40 de kilometri de Sinaia, 87 de kilometri de Ploieşti, 85 de kilometri de Braşov, 120 de kilometri de Piteşti şi 120 de kilometri de Bucureşti.
 

Pentru a pune umărul la dezvoltarea acestui sector în ţara noastră, Ionuţ şi alţi 8 antreprenori din zona turismului ecvestru au iniţiat şi înfiinţat Federaţia Română de Turism Ecvestru.

CITEŞTE ŞI:
 
FOTO VIDEO Secretul celui mai gustos bulz, dezvăluit la Răvăşitul Oilor, în Runcu
 
FOTO Antreprenorul din turism care a renunţat la job-uri bine plătite în IT şi vânzări. Acum are un centru de echitaţie
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii