FOTO VIDEO Autorităţile din Dâmboviţa se luptă cu incendiile de vegetaţie. Sute de intervenţii în ultimele zile: „Focul se extinde şi nu putem să facem faţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Incendiu pădure pini, Pietroşiţa
FOTO: Incendiu pădure pini, Pietroşiţa

Incendiile de vegetaţie uscată îi sperie pe pompierii şi primarii din Dâmboviţa. Aceştia fac un apel la săteni să nu mai dea foc resturilor vegetale fără să supravegheze operaţiunea, după ce, în ultima perioadă nu a fost zi în care să nu se intervină pentru stingerea focului scăpat de sub control în zeci de cazuri.

Potrivit IGSU, duminică s-au înregistrat 270 de incendii de vegetaţie, iar în judeţele cu multe incendii (Buzău, Dâmboviţa, Gorj, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea) a fost chemat personal din turele libere. În toată ţara au fost afectate, doar în această zi, câteva mii de hectare de teren.

Având în vedere vântul puternic prognozat pentru perioada următoare, fenomen care favorizează propagarea rapidă a flăcărilor, IGSU face un apel către cetăţeni să întrerupă acţiunile de igienizare a terenurilor şi să respecte recomandările transmise de autorităţi.

Dâmboviţa. 221 incendii de vegetaţie în 7 zile

În perioada 04 - 10 martie 2019, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 221 incendii de vegetaţie.

„Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din judeţ. Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă. De asemenea, a fost acordată asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.

Vineri, în comuna Pietroşiţa, o pădure de pini a fost mistuită de flăcări pe o suprafaţă de 5 hectare, iar s

sâmbătă, un cartier de case din Aninoasa a fost pus în pericol de un incendiu violentcare a pârjolit 12 hectare de vegetaţie uscată.

„Anumite persoane certate cu legea dau foc la uscături pentru a creşte iarba, dar uitaţi că fac treaba asta fără să aibă un control, fără să anunţe, părăsind locul. Focul se extinde şi sunt situaţii în care nu putem să facem faţă. Sunt zile când stăm până la miezul nopţii pentru a stinge incendiile de vegetaţie. Problema este că nu putem să îi identificăm pe cei care dau foc. Fac un apel la oameni să oprească această activitate pentru că pădurea este în pericol, iar focul se poate extinde la casele oamenilor”, a spus primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite