Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO "Calea Luminii", manifestare unică în România, în Joia Mare, ajunsă la cea de-a 16 ediţie

1
9 Apr 2015 23:28:24
Autor: Corina Slămnoiu
Manifestarea a devenit rapid loc de atracţie şi de pelerinaj pentru sute de localnici toţi declarându-se fericiţi că au avut privilegiul de a fi martorii unei manifestări artistice unice în România
Manifestarea a devenit rapid loc de atracţie şi de pelerinaj pentru sute de localnici toţi declarându-se fericiţi că au avut privilegiul de a fi martorii unei manifestări artistice unice în România

"Calea Luminii", manifestare unică în România care are loc în Joia Mare, la Târgovişte, a ajuns la cea de-a 16- ediţie. Luminile au împânzit oraşul voievodal, într-un spectacol inedit.

 
Autorul proiectului ,,Calea Luminii", artistul plastic Mihai Şerbănescu, este convins că lumina lumânării călăuzeşte omul de la naştere până la moarte, iar flacara ei are o semnificaţie aparte pentru credincioşi.
 
Cele 2016 lumânări, cu una mai mult decât în anul în care ne aflăm, au fost aşezate cale de aproape doi kilometri, din capătul bătrânului Bulevard Carol I, până la Gara de Nord.
 

 
Atmosfera celor 2016  luminări de pe ,,Calea Luminii", aşezate pe bătrânul şi celebrul bulevard al Castanilor, actualmente Carol I, a fost completată de un fundal muzical de excepţie, Doina intrepretată de regretatul interpret de muzica folk Lorin Stănescu.
 

 
„De 16 ani trimitem o picătură de lumină de la Târgovişte, pentru toată lumea şi pace în suflet. Prima dată a pornit în urma unei expoziţii. Am spus că e bine, fiind în Săptămâna Patimilor, să aprindem o lumânare şi am luat 2001 lumânări. M-am gândit să o fac o singură dată şi iată că a ajuns la a 16-a ediţie. Lumina o purtăm în suflet şi ea ne călăuzeşte. Mă bucură faptul că alte oraşe au preluat ideea mea”, a declarat Mihai Serbanescu, autorul proiectului.
 
Manifestarea a devenit rapid loc de atracţie şi de pelerinaj pentru sute de localnici toţi declarându-se fericiţi că au avut privilegiul de a fi martorii unei manifestări artistice unice în România.
 
Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Nicolae Posta
10.04.2015, 07:32:42

Buna ziua, As recomanda mai multa atentie in exprimare. Manifestarea nu poate fi "unica" atata timp cat chiar Mihai Serbanescu spune ca "alte orase au preluat ideea mea". Intradevar, acum 16 ani a fost PRIMA actiune de acest gen, dar asta este altceva, cred ca se poate numi "pionierat". Nicolae Posta Targoviste

Modifică Setările