Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Mai multe gospodării inundate într-o comună din Dâmboviţa

2
6 Mar 2014 22:34:05
Autor: Corina Slămnoiu
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o Atenţionare Hidrologică –COD GALBEN, valabilă şi pentru Judeţul Dâmboviţa
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o Atenţionare Hidrologică –COD GALBEN, valabilă şi pentru Judeţul Dâmboviţa

Mai multe gospodării au fost inundate în comuna Dragodana, din judeţul Dâmboviţa, după ce canalizarea nu a mai făcut faţă debitului mare de apă venit de pe versanţi. Apa a inundat şi Drumul Judeţean 721 A.  Oamenii spun că apa a venit dintr-o dată mare, iar curţile s-au inundat. Apa depăşea 30 de centimetri.

   
"Cantităţile mari de precipitaţii care au căzut în ultimele 24 de ore ne-au dat mari bătăi de cap. Un canal de pe DJ 721 A nu a făcut faţă şi a dat pe afară. Aşa se întâmplă de fiecare dată când plouă mai tare. În toate curţile a intrat apă, pentru că au fost cantităţi mari de precipitaţii. Noi putem doar să curăţăm capetele de poduri ca să mărim capacitatea de preluare a apei", a declarat Marin Voinescu, primarul comunei Dragodana.
 

Cod Galben de inundaţii în Dâmboviţa
 
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o Atenţionare Hidrologică –COD GALBEN, valabilă şi pentru Judeţul Dâmboviţa, în intervalul 06 martie ora 21.00 – 07 martie ora 18.00, fenomenele vizate constând în creşteri de debite şi niveluri pe râul Neajlov, cu posibilităţi de depăşire ale cotelor de atenţie. 
 
"În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, se va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. În urma acestei atenţionări au fost înştiinţate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din zona vizată, care au obligaţia de a monitoriza cu atenţie evoluţia fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităţilor, pentru a se putea interveni operativ la apariţia unor eventuale situaţii de urgenţă", se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stefan Banciu
7.03.2014, 09:23:58

Comentariu considerat abuziv.

Aleea Construcciones
7.03.2014, 21:08:08

puteti scoate apa cu galetile de la ALEGERI NU?

Modifică Setările